Održan veteranski turnir Adriatic Cup 2015

Array

Treću godinu zaredom UKV Adriatic je organizirao međunarodni turnir košarkaških veterana Adriatic Cup 2015 na kojem je sudjelovalo 12 muških ekipa u dvije kategorije i po prvi put i 4 ženske ekipe. Zlato su u svim kategorijama odnijele splitske ekipe. VKK Split u kategoriji 35+, Vitalac u 45+, te Fjaka u ženskoj kategoriji.

U dvoranama na Visokoj i u Solinu viđeno je mnogo zanimljivih i kvalitetnih utakmica, a najnapetije su bile utakmice za treće mjesto u ženskoj kategoriji gdje je ekipa Novog Sada pobijedila splitske Vještice 42:41 u napetoj završnici nakon što su cijelu utakmicu gubile, pa i do 14 razlike.

Uzbudljiva je bila i borba za broncu u kategoriji 45+ gdje su u nervoznoj utakmici s mnogo tehničkih grešaka i isključenjem Ploče ostvarile pobjedu nad Međimurjem 48:46.

Finalne utakmice su prošle bez iznenađenja. U mlađoj muškoj kategoriji Split je savladao Petrijanec 54:40, u starijoj favorit natjecanja Vitalac je pobijedio iznenađenje turnira, ekipu domaćina Adriatic 51:31, a kod žena je Fjaka rutinski pobijedila ekipu Beograda.

Jedna od zanimljivosti ovog turnira bio je i nastup ekipe POŠK-a koju su uz nekoliko košarkaša veterana činili plivači i vaterpolisti, među kojima i osvajač olimpijske medalje Duje Draganja. Na kraju su zauzeli solidno četvrto mjesto u kategoriji 35+ (u borbi za broncu izgubili od prošlogodišnjeg pobjednika drniškog DOŠK-a).

Na turniru je bilo još poznatih lica, tako je za kombiniranu ekipu Sarajevo / Slavonski Brod nastupio i bivši kapetan BiH nogometne reprezentacije Muhamed Konjić.

Medalje i pehare su podijelili Jelena Stupalo, direktorica Turističke zajednice grada Solina i proslavljeni košarkaš Jugoplastike Rato Tvrdić. Osim medalja i pehara za najuspješnije, organizator je dodijelio i posebnu nagradu za vjernost turniru ekipi Ploča koja je uz domaćina jedina nastupila na sva tri dosadašnja turnira, i na svakom osvojila medalju, a svaka sudionica ženskog dijela turnira od organizatora je dobila ružu.

Related Articles