Nedjelja, 1 kolovoza, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Održan veteranski turnir Adriatic Cup 2015

  Treću godinu zaredom UKV Adriatic je organizirao međunarodni turnir košarkaških veterana Adriatic Cup 2015 na kojem je sudjelovalo 12 muških ekipa u dvije kategorije i po prvi put i 4 ženske ekipe. Zlato su u svim kategorijama odnijele splitske ekipe. VKK Split u kategoriji 35+, Vitalac u 45+, te Fjaka u ženskoj kategoriji.

  - Advertisement -

  U dvoranama na Visokoj i u Solinu viđeno je mnogo zanimljivih i kvalitetnih utakmica, a najnapetije su bile utakmice za treće mjesto u ženskoj kategoriji gdje je ekipa Novog Sada pobijedila splitske Vještice 42:41 u napetoj završnici nakon što su cijelu utakmicu gubile, pa i do 14 razlike.

  Uzbudljiva je bila i borba za broncu u kategoriji 45+ gdje su u nervoznoj utakmici s mnogo tehničkih grešaka i isključenjem Ploče ostvarile pobjedu nad Međimurjem 48:46.

  Finalne utakmice su prošle bez iznenađenja. U mlađoj muškoj kategoriji Split je savladao Petrijanec 54:40, u starijoj favorit natjecanja Vitalac je pobijedio iznenađenje turnira, ekipu domaćina Adriatic 51:31, a kod žena je Fjaka rutinski pobijedila ekipu Beograda.

  Jedna od zanimljivosti ovog turnira bio je i nastup ekipe POŠK-a koju su uz nekoliko košarkaša veterana činili plivači i vaterpolisti, među kojima i osvajač olimpijske medalje Duje Draganja. Na kraju su zauzeli solidno četvrto mjesto u kategoriji 35+ (u borbi za broncu izgubili od prošlogodišnjeg pobjednika drniškog DOŠK-a).

  Na turniru je bilo još poznatih lica, tako je za kombiniranu ekipu Sarajevo / Slavonski Brod nastupio i bivši kapetan BiH nogometne reprezentacije Muhamed Konjić.

  Medalje i pehare su podijelili Jelena Stupalo, direktorica Turističke zajednice grada Solina i proslavljeni košarkaš Jugoplastike Rato Tvrdić. Osim medalja i pehara za najuspješnije, organizator je dodijelio i posebnu nagradu za vjernost turniru ekipi Ploča koja je uz domaćina jedina nastupila na sva tri dosadašnja turnira, i na svakom osvojila medalju, a svaka sudionica ženskog dijela turnira od organizatora je dobila ružu.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE