Održan ždrijeb skupina EuroLige i EuroCupa za žene

Današnjim ždrijebom u Münchenu određene su skupine EuroLige i EuroCupa za žene. EuroLiga broji 16 sudionika (dvije skupine po 8 timova) od čega je 14 klubova izborilo izravan plasman u skupine, dok će dva sudionika doći kroz kvalifikacije.

(Grupe EuroLige u sezoni 2021/22)

Kvalifikacijski turniri odigrati će se 21-23 rujna ove godine, a gradovi domaćini su Sfantu Gheorghe (Rumunjska) i Schio (Italija)

(Parovi euroligaških kvalifikacijskih turnira)

Prvo kolo EuroLige igrati će se 6. listopada 2021. godine, a Hrvatska će u najelitinijem klupskom natjecanju imati jednu svoju predstavnicu Ana-Mariju Begić koja će braniti boje poljskog prvaka Arka Gdynie.


EuroCup podijeljen je na dvije konferencije, a unutar svake od konferencija biti će šest grupa po četiri tima.

Konferencija 1:

(Grupe Konferencije1 EuroCupa)

Konferencija 2:

(Grupe Konferencije 2 EuroCupa)

Prve dvije ekipe iz svake skupine izboriti će plasman u sljedeću rundu natjecanja, a njima će se priključiti po četiri najbolje trećeplasirane ekipe iz svake konferencije.

Hrvatska u grupnoj fazi ovog natjecanja za sada ima četiri svoje predstavnice Josipu Pavić (Rutronik Stars Keltern, Njemačka), Ivanu Dojkić (ASD Futur Virtus Bologna, Italija), Ivanu Tikvić (CDB Clarinos Tenerife, Španjolska),i Patriciu Buru (MBK Ružomberok, Slovačka), dok će Nina Premasunac (Magnolia Basket Campobasso, Italija) i Matea Tadić (Piešťanské Čajky, Slovačka) svoje mjesto u ovom natjecanju pokušati izboriti kroz kvalifikacije.

(Parovi kvalifikacija za EuroCup)

Magnolia Campobasso Nine Premasunac u kvalifikacijama će igrati protiv španjolskog Ensina, dok će Matea Tadić i njezine Piešťanské Čajky snage odmjeriti protiv francuskog Flammes Carolo Basketa.

Kvalifikacije započinju 23. rujna 2021. godine, dok će grupna faza natjecanja početi 14. listopada 2021.

Foto: FIBA.basketball

Related Articles