OI (Ž): Australija pobijedila Rusiju i osvojila olimpijsku broncu

Array

Australija se okitila brončanom olimpijskom medaljom u Londonu nakon pobjede koju su ostvarile protiv izravnih konkurentkinja Ruskinja. Konačni rezultat utakmice Australije i Rusije glasio je 83:74.

Australija – Rusija 83:74 (17:16, 38:30, 57:43)

Australija: Jackson 25, Harrower 21, Batkovic 17, Jarry 8, Cambage 3, Snell 3, O’Hea 2, Richards 2, Screen 2
Rusija
: Hammon 19, Petrakova 10, Belyakova 10, Vodopyanova 9, Kuzina 8, Grishaeva 8, Danilochkina 6, Vieru 2, Osipova 2

Mada je kod Australki najefikasnija bila Lauren Jackson koja je postigla double-double (25 koševa i 11 skokova), briljantnu utakmicu odigrala je omalena tridesetsedmogodišnja Kristi Harrower (21 koš) koju su njezine suigračice na koncu utakmice dignule u zrak i tako joj odale priznanje za igru u ovoj važnoj utakmici.

Tri prve četvrtine utakmice dobila je Australija (17:16, 21:14, 19:13) zahvaljujući puno boljoj igri u obrani, jačem skoku i dobroj igri njihovih korpulentnih centara za koje Ruskinje nisu imale rješenja ni u napadu ni u obrani. Prednjačila su Lauren Jackson i Suzy Batkovic. Odlično im je funkcionirala i vanjska linija u kojoj je glavnu riječ i dirigentsku palicu igre Australije držala Kristi Harrower.

Ruskinje su pokušale dostići Australiju u zadnjoj četvrtini utakmice gađajući trice. Dobile su je 31:26, ali nisu uspjele stići čvrstu Australiju. Ruska naturalizirana Amerikanka Becky Hammon bila je najpreciznija, ali samo ona bila je nedostatna za željeni preokret. Nije imala pomoć u inače dobroj ali danas indisponiranoj Aleni Danilochkini koja je postigla samo 6 koševa. Neefikasno je i kod Australije odigrala tradicionalno efikasna korpulentna Elizabeth Cambage koja je danas postigla samo 3 koša.

Srećom u prvi plan kod Australije izbile su neke druge igračice, što se kod Rusije nije dogodilo, i na koncu su djevojke trenerice Carrie Graff zasluženo pobijedile ekipu Rusije koju je vodio Boris Sokolovskiy.

Najefikasnije igračice kod Australije bile su Lauren Jackson (25 koševa), Kristi Harrower (21) i Suzy Batkovic (17), a kod Ruskinja su dvoznamenkaste bile Hammon (19), Petrakova (10) i Balyakova (10).

Related Articles