OI (Ž): Australija želi iznenaditi SAD, dvoboj Europljanki

Array

Nakon uzbudljivih susreta u sva četiri četvrtfinala ženskog košarkaškog turnira, došlo je vrijeme da se krene u boj za medalje, a sigurno je kako ćemo u polufinalnim susretima gledati dva vrlo uzbudljiva susreta.

Australija – SAD  18.00

Nakon uvjerljive pobjede u četvrtfinalima protiv Kine i Kanade, dvije najbolje svjetske ekipe u zadnjih desetak godina se sastaju u polufinalu. Ovo je prva utakmica na turniru u kojoj se može reći da bi Amerikanke mogle imati malih problema.  U četvrtfinalnim dvobojima Amerikanke su nastavile s razbijanjem svojih protivnica, svladavši Kanadu s velikih 43 poena razlike (91:48). Australke su bile nešto blaže prema Kineskinjama, ostavivši ih na 15 poena deficita (75:60). U američkim redovima je vidljivo veliko dizanje u formi Diane Taurasi, pa bi spomenuta igračica i u ovoj utakmici trebala igrati glavnu ulogu i pomoći svojoj ekipi da prođe u finale. Kod Australki i dalje najveća opasnost prijeti od trojca CambageBatkovicJackson,  a ukoliko sve tri igračice ne budu na vrlo visokom nivou, teško će se moći suprotstaviti goropadnim Amerikankama.

Rusija – Francuska 22.00

U europskom polufinalu na Olimpijskim igrama sve je otvoreno. Sastaju se dvije ekipe koje se jako dobro poznaju i ovaj dvoboj bi trebao biti iznimno neizvjestan. I jedna i druga ekipa su u četvrtfinalnim dvobojima imale jednako uzbudljive utakmice koje su se rješavale u posljednjim napadima. Treba reći da su i jedni i drugi ostvarili pobjede od identičnih tri poena razlike (Rusija je pobijedila Tursku 66:63, dok je Francuska svladala Češku 71:68). U tim utakmicama kod Ruskinja je najbolja bila njihova Amerikanka Becky Hammon s 19 poena , a kod Francuske je po već ustaljenom običaju daleko najbolja bila Celine Dumerc s postignuta 23 poena. U ovom susretu nema favorita i lako je moguće da ćemo gledati utakmicu u kojoj će posljednji napad odlučiti tko će u borbu za zlato, a tko za broncu.

Related Articles