#234

Oldenburg slavio u Zagrebu i zakomplicirao Cedevitu situaciju

U 8. kolu natjecanja po skupinama Eurocupa, Cedevita je poražena na domaćem terenu od njemačkog Oldenburga. Bila je tvrda utakmica, a u samoj završnici više koncentracije imali su gosti.


Cedevita – Oldenburg 64:72 (16:16; 33:31; 47:46)

Cedevita: Mazalin, Zubčić 5, Ramljak 9, Mustapić, Babić 3, Smith 23, Ray 4, Suton, Bilan 11, Nurkić 9, Baltić, Baždarić.
Oldenburg: Kramer 5, Bahiense 5, Joyce 6, Wysocki 8, Smit, Lochart, Jenkins 12, Paulding 12, Freese 5, Aleksandrov 10, Crosariol 9.


Preko 2000 ljudi došlo je podržati Cedevitu u Dom sportova u ključnoj utakmici za plasman u sljedeći krug Eurocupa. Bila je tvrda utakmica u kojoj do poluvremena je uglavnom vodili Cedevita, ali nikad više od pet razlike. Na na veliki odmor se otišlo s rezultatom 33:31, a Nolan Smith je predvodio našu momčad s 10 ubačaja.

Vodila je zagrebačka momčad gotovo čitavu treću dionicu, ali nikako se nije uspjela odvojiti na osjetniju prednost. U zadnju četvrtinu ušlo se s rezultatom 47:46. Igrači Jasmina Repeše loše su reagirali, a njemačka momčad iskoristila je crnu rupu i četiri minute prije kraja pobjegla na devet razlike. Prišla je Cedevita na četiri razlike dvije minute prije kraja, ali vremena je bio premalo i na kraju su Nijemci slavili 72:64.

Da je Cedevita slavila u ovom dvoboju osigurala bi nastup u sljedećoj fazi. Ovako je Oldenburg zahvaljujući boljem međusobnom omjeru ispred Zagrepčana. Do kraja prvog dijela još su dvije utakmice, a naša momčad i dalje sama odlučuje o svojoj sudbini. U sljedećem kolu putuju u Italiju na Sardiniju kod Sassarija.