Olimpija dovela Prepeliča, vrebaju Omića i Rupnika

Array

Union Olimpija je napokon uspjela u svoje redove dovesti i jednog od članova ovogodišnje mlađe seniorske reprezentacije Slovenije. I to kapetana, Klemena Prepeliča, na sljedeće tri godine.

Nakon završetka ovogodišnjeg natjecanja za košarkaše do 20 godina, koje se odigravalo upravo u Sloveniji, spominjali su se mnogobrojni dolasci najtalentiranijih slovenskih košarkaša u ljubljanske redove. U prvom redu mladog braniča iz Slovenske Bistrice koji je bio spominjan i u kontekstu španjolskih klubova.

Prepelič je bio ove godine član i najbolje petorke turnira, predvodio je Sloveniju koja je u uvodnom dijelu, te u nastavku natjecanja bila bez poraza, da bi u četvrtfinalu doživjeli poraz od Francuske i ostali bez toliko željene medalje. Međutim odličnim igrama Prepelič i suigrači skrenuli su pozornost na sebe, što je u velikoj mjeri veliku većinu igrača povezivalo s Union Olimpijom, no mnogi od njih ipak nisu krenuli tim putem. Marko Pajić je otišao u Krku, Gezim Morina je napustio Ljubljanu i prešao u Domžale.

Inače, Prepelič je u protekloj sezoni u dresu Heliosa u prosjeku bilježio 14 poena, 3 asistencije i 3 skoka po utakmici. Vezano uz njegov dolazak možemo napomenuti kako je odabrao na dresu broj 7, kao njegov sugrađanin, Sani Bečirović.

No, ukoliko nastavimo priču s ljubljanskom Olimpijom i njihovom željom za dolaskom mladih reprezentativaca, u prvom redu se nameće centar Alen Omić. Trenutačno je član Zlatoroga i već danima trenira u Ljubljani te čeka dogovor dviju strana, no do njega još nije došlo. A u cijelom zapletu navodno iz pozadine vrebaju u Zagrebu, točnije u KK Cedevita koja je navodno iskazala interes za Omića. Do demantija nije došlo, no trenutno je ipak izglednije da će Alen prijeći u Union Olimpiju.

Kao drugi se nameće Luka Rupnik, playmaker slovenske mlade reprezentacije i prošlogodišnji član seniorske momčadi na Europskom prvenstvu u Poljskoj. Luka je trenutno član ljubljanskog Geoplin Slovana koji već godinama nije u vrhu slovenske košarke. Navodno je i tu zapelo kod pitanje odštete, pa je samo stvar dana kada ćemo saznati je li vodstvo Olimpije uspjelo dovesti mladog Rupnika ili će ipak posegnuti za obnovom ugovora s malešnim Janom Močnikom. Inače, za eventualni dolazak su se spominjali i Jaka Brodnik te Matej Krušič.

Od ostalih dolazaka pisali smo kako je Zmajčeke pojačao Teemu Rannikko, vrativši se u Ljubljanu, kao i Dražen Bubnić koji je došao iz Heliosa. U Olimpiji su potpisali i četvrogodišnji ugovor sa 17-godišnjim Emirom Sulejmanovićem. Doveli su i američki dvojac, Dominica Watersa i Dylana Pagea te Australca Arona Baynesa. Pod ugovorom su iz protekle sezone ostali tek Jaka Blažič, Sasu Salin i Dino Murič.

No, sada je već sigurno kako trener Sašo Filipovski u narednoj sezoni neće više imati na raspolaganju Deona Thompsona, Gezima Morinu, Erjona Kastratija, Caseya Mitchella, Vladimira Dašića i Roberta Rothbarta. Bez ugovora su ostali i Goran Jeretin, Goran Jagodnik, Jan Močnik i Željko Zagorac.

Za kraj dodajmo kako će u 19 sati, u Kranjskoj Gori, danas snage odmjeriti Union Olimpija i Cedevita. Za Olimpiju će uz spomenute igrače zaigrati i Vjekoslav Petrovič (prošle godine član Heliosa) i Miha Zupan (Spartak).

Related Articles