Četvrtak, 29 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Oliver Lafayette postaje hrvatski reprezentativac

  Ukoliko ne dođe do nekog velikog obrata, igrač Valencije, Oliver Lafayette biti će novi reprezentativac Hrvatske.

  - Advertisement -

  HKS i službeno je krenuo u proceduru za ishođenje državljanstva ovom igraču koji nije nastupio za niti jedan hrvatski klub, ali je velika želja našeg izbornika Jasmina Repeše koji je iz prve ruke mogao dobiti informacije o kakvom se igraču radi jer Valenciju vodi trenutno najbolji naš trener, Velimir Perasović.

  Iako još nije sto posto sigurno da će Lafayette i zaigrati za našu reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu jer još uvijek postoji mogućnost da se Dontaye Draper oporavi od ozljede te se tako pojavi na pripremama Hrvatske. Ako se i oporavi, vrlo vjerojatno će se oba amerikanca naći na pripremama, a naš će izbornik tada odlučiti koji od njih će na SP.

  Evo i kratkog intervjua Sportskih novosti s novopečenim “Hrvatom” Lafayetteom:

  Kako je uopće stiglo do kontakta s Hrvatskom?

  Nazvao me Nik, sportski direktor reprezentacije Hrvatske. (Mislio je na Nikšu Prkačina)

  On je bivši igrač Efesa, za koji sam i ja igrao, tako da je tu postojao kontakt. Kazao mi je da Hrvatska zainteresirana za mene. Rekao mi je da Hrvatska posjeduje jako talentiranu generaciju igrača i da im nedostaje za ukupnu sliku igrač mog profila.

  Znate, moram vam priznati, osjećao sam se ponosnim, počašćenim što netko ima tako dobro mišljenje o meni. Za mene to doista nije mala stvar i nikada mi neće biti mala stvar. Moj je odgoj takav, ako te netko pozove u svoj dom, onda tu ne smiješ razočarati.

  Dobro, što uopće Oliver Lafayette zna o reprezentaciji Hrvatske, o ljudima s kojima bi uskoro trebao dijeliti istu svlačionicu?

  Znam jako puno, zapravo. Tu je Ante Tomić, najbolji centar u Europi iz Barcelone, tu je Roko Ukić iz Panathinaiksoa, sjajan strijelac Bojan Bogdanović iz Fenerbahčea. Ma, gledao sam lanjski Eurobasket, sve sam ih znao. Dugo sam u Europi, imam dobar pregled terena, ha, ha, ha…

  Ok, ali vi ste Amerikanac, znate li uopće što nama znači igrati za svoju zemlju, znate li koliko navijači bdiju nad svakom utakmicom, znate li da igrati za reprezentaciju nosi puno, puno više emocija nego je to igrati za klub?

  Rekao sam vam da sam dosta dugo u Europi i da mi je sve jasno. Ne morate brinuti. Osjećam se blagoslovljenim što mi je pružena mogućnost da igram za vašu reprezentaciju. I to ću znati cijeniti, budite uvjereni!

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE