Oproštaj od Europe

Array

Cedevita u TOP16 Eurokupu nastavlja natjecanje utakmicom 5. kola u srijedu 20:15 protiv Trenta u Domu sportova. Pretposljednje je ovo kolo Eurokupa, ali posljednja domaća utakmica u Europi ove sezone. Iako Cedevita sa učinkom 0-4 više nema šansu za prolaz u četvrtfinale, nekolicina poraza posljednjih dana momčadi nalaže da napravi sve kako bi pobjedom popravila atmosferu u klubu i podigla samopouzdanje uoči predstojećih utakmica u ABA ligi, hrvatskom prvenstvu HT Premijer ligi i Final 8 turniru Kupa Krešimira Ćosića. Umor zbog velikog broja ovosezonskih utakmica postoji, za Trento uz Ramljaka neće konkurirati niti Katić, upitan je i virozni Ukić.

“Utakmicu moramo dobiti kako bi podignuli samopouzdanje što je u ovom trenutku najbitnije. Poslije teškog vikenda smo u ponedjeljak odmorili ekipu, treningom sada pokušavamo nadograditi stvari koje smo radili dobro, nastaviti sa solidnom obranom koju smo pokazali u Ljubljani. Ali palo nam je samopouzdanje u napadu, u šutu pa dolazi do nervoze i problema ali to će se vratiti u pravi ritam iako postoji umor. Zato nam je utakmica s Trentom bitna iako je pred nama težak izazov. Trento nam ne odgovara, izrazito su atletski spremni, ponekad i pomalo prljavi na parketu, guraju u kontaktu i tu se mi moramo snaći, prije svega energetski. Moramo biti spremni da se “potučemo” s njima ako želimo dobiti utakmicu”, susret najavljuje trener Jure Zdovc.

Na trenera se nadovezao i Filip Krušlin koji je zbog ozljede pauzirao neko vrijeme i nije participirao u TOP16 Eurokupa 7Days.

“Iako smo na 0-4 moglo je to otići i u drugom smijeru. Bili smo blizu u nekim utakmicama ali tako je kako je, to je realnost . Dosta smo energetski pali u zadnje vrijeme što se i odražava na rezultatu. No, u prilici smo u srijedu odigrati dobro protiv Trenta, pobijediti na domaćem parketu u Domu sportova i da nam to bude podstrek za daljnje nastupe u drugim natjecanjima. Sezona je duga, kako ima dobrih tako dođu i lošija razdoblja. U prosincu smo igrali sjajno, u siječnju smo malo pali što je i normalno za ovakav ritam i broj utakmica. Stigao je umor, ali susret s Trentom je prilika da prelomimo i uđemo u dobru seriju.”

Related Articles