Od anonimca do potencijalnog reprezentativca

Array

Iza sedamnaestogodišnjeg Ivana Majcunića sezona je snova. S Goricom je na pragu ulaska u Prvu ligu, a dobre igre dovele su ga i na popis juniorskih reprezentativaca Hrvatske.

U svijetu sporta je od svoje šeste godine kada se odlučio na treniranje stolnog tenisa u kojem se zadržao do trinaeste godine. Ljubav prema košarci ipak je prevladala.

“Kao stolnotenisač redovito sam osvajao turnire na nivou Zagrebačke županije, dok sam u Hrvatskoj bio u TOP 10. U početku sam paralelno trenirao stolni tenis i košarku, jer su se tada u Jaski počele formirati mlađe kategorije. Otac Renato mi je bio prvi trener, pa me je i to možda povuklo da se ozbiljnije počnem baviti košarkom” – započeo je razgovor mladi Ivan Majcunić.

U matičnom klubu je odradio četiri sezone nakon čega je uslijedio odlazak u Zagreb, u kadetsku momčad Cedevite. Sezona je za njegovu momčad rezultatski završila jako dobro osvajanjem drugog mjesta na kadetskoj završnici Prvenstva Hrvatske, no kako nije imao preveliku minutažu odlučio se na odlazak u Goricu.

“Mislim da je to bila dobra odluka za mene i daljnji razvoj moje karijere. Gorica je imala dobro posloženu priču, koja se učinila dobrom za moj daljnji razvoj, te ni jednog trenutka nisam požalio što sam došao u Goricu” – kaže nam Ivan.

Dobre partije u dresu Gorice dovele su ga i na širi popis juniorske reprezentacije Hrvatske, koju na ljeto očekuje Europsko prvenstvo u Turskoj.

“Ovdje se prvenstveno moram zahvaliti treneru Zvonimiru Kovačeviću, koji mi je dao priliku i veću minutažu da se pokažem. Mislim da sam mu to vratio svojim igrama, te da može imati povjerenja u mene”.

Za Majcunića je ovo druga sezona u dresu goričkog kluba, a paralelno je i lani i ove sezone igrao i za juniore Fenixa i Mladosti. Lani je s Fenixom osvojio treće mjesto na završnici juniorskog Prvenstva, dok ga ovaj tjedan u Rijeci očekuje poluzavršnica s Mladosti.

“Prvi dio sezone smo odradili jako dobro osvojivši treće mjesto iza Cibone i Cedevite. Što se tiče poluzavršnice i tamo imamo neke svoje ciljeve, jer u Rijeku ne idemo kao promatrači, već ćemo pokušati odigrati najbolje što možemo. Nadam se da će nam to biti dovoljno za final- four, Cedevita je favorit, te će vjerojatno zauzeti prvo mjesto, dok protiv Splita, Križevaca i Kvarnera trebamo tražiti svoju priliku.”

Gorica

Bit će ovo pakleni tjedan za ovog mladog košarkaša, jer ga u subotu očekuje i najbitnija utakmica sa Goricom, koja dočekuje Ribolu Kaštela, koja im je nanijela jedini poraz u ovim kvalifikacijama.

“I dalje imamo sve u svojim rukama. U subotu nam dolaze Kaštela i vrijeme je da im se osvetimo za jedini dosadašnji poraz, te da u Ludbregu protiv Grafičara potvrdimo to prvo mjesto. Mislim da smo najkvalitetnija momčad u ovim kvalifikacijama što smo i pokazali u svim utakmicama, dok smo u Kaštelima malo zakazali. Ja vjerujem da možemo, ali i da moramo pobijediti Kaštela za to prvo mjesto” –  o završnici kvalifikacija će Ivan.

Related Articles