VROS:”Ako Cibona uđe u finale ABA Superkupa, predat ćemo im utakmicu”

Array

Na presici prije dva dana, trener Cibone Ivan Velić, spomenuo je da će Cibona postati svjetski rekorder ako uđe u finale Superkupa te prozvao Vrijednosnice Osijek da im nisu htjeli izaći ususret glede utakmice 1.kola HT Premijer lige:

“Pitaju me ljudi što se događa, 27. rujna igramo Superkup, 29. rujna igramo sa Osijekom. Ja bih bio najsretniji da napravimo presedan u košarci i odigramo 3 utakmice u 24 sata, jer se to teoretski može dogoditi. Da prođemo četvrtfinale, u subotu polufinale, u nedjelju ujutro utakmicu s Osijekom i navečer finale Superkupa.“

„Zbilja ne znam kome to treba i je li to u interesu hrvatske košarke. Pitao sam kolegu iz Osijeka možemo li prebaciti utakmicu za ponedjeljak, 30. rujna i rekao je da ne mogu. Ovo je veliki problem i za ubuduće, jer ako je cilj da netko na ovakav način pobjeđuje Cibonu, Zadar ili Split, onda u redu. Možda nije moje da govorim o tome ali branim svoje dečke i branit ću ih dok god sam ovdje.“

Odgovor vodstva VROS Osijek nije se dugo čekao:

Prvo su nam poslali upit da se utakmica prebaci na ponedjeljak. Nisu spominjali da imaju turnir, da imaju obaveze. Rekli su samo da je problem dvorana jer je zauzeta pa smo mi ponudili da zamijenimo domaćinstvo i da se utakmica igra u Osijeku. Onda su počeli biti iskreni i rekli su da imaju turnir. Ja sam potom pitao, s obzirom na to da smo zajedno bili na ždrijebu Prve lige, koji je bio mjesec dana prije prve utakmice, da zašto nisu pomaknuli Superkup za koji dan jer su oni i domaćini. Oni doživljavaju domaće prvenstvo kao nužno zlo i zato se i mi tako odnosimo – rekao je Renato Martinko, direktor Osijeka i dodao:

Ako smo mi rušitelji hrvatske košarke, spremni smo ako Cibona dođe u finale Superkupa ABA lige, u nedjelju predati utakmicu bez borbe. Tako da oni mogu igrati finale navečer.

Strasti na relaciji ZG-OS tako su postale vrlo ozbiljne, ali kada bolje razmislimo, teško je zamisliti da će Cibona stići do finala, makar ne bi bio prvi put da nas sve iznenade.

 

Related Articles