Odgovor KK Cibona na priopćenje VROS Osijek

Vrijednosnice Osijek objavile su priopćenje zbog izjava iz stručnog stožera o nemogućnosti pomicanja termina utakmice HT Premijer lige. Ubrzo je stigao i odgovor direktora KK Cibona kojeg ovim putem prenosimo u cijelosti:

Poštovani Gosp. Martinko,
Kk Cibona nije Vas klub prozvala rušiteljima hrvatske košarke niti jednom prilikom već je samo iznesena činjenica da niste željeli izaći u susret da odigramo utakmicu u ponedjeljak jer je ABA superkup dogovoren u veljači 2019g. u navedenom terminu. Tada se još nije znalo da će se premijer liga igrati trokružnoniti da će prvo kolo biti već taj vikend. Jako je ružno u vašoj izjavi pročitati da smo skrivali da igramo taj turnir kad je službeno predstavljen u svim medijima u svibnju 2019, kada je održana press konferencija uz  potpisivanje ugovora za suorganizaciju istog. Niste bili prisutni ni na izvlačenju parova i ždrijebu Premijer lige za sezonu 2019/20 na kojem sam osobno pred svim prisutnim rekao da je navedeno takmičenja (ABA superkup) u dvorani Dražen Petrović od 26.-29.09.2019. 
Također mi je žao da zaboravljate da smo mi u drugom dijelu prošle sezone Premijer lige igrali u Osijeku u ponedjeljak jer Vaša dvorana nije bila slobodna za vikend, te nismo radili nikakav problem da Vam izađemo u susret kao što bi to napravili svakom drugom klubu koji bi nas to zamolio. Još jednom ne razumijem gdje Vas je netko prozvao rušiteljem Hrvatske košarke, te mi nije jasno od kud vam obraz davati izjave da je za nas igranje premijer lige nužno zlo. Mi smo ponosni višestruki i aktualni prvaci Hrvatske.  
I u finalu prosle sezone smo borbom i zalaganjem pokazali koliko nam je bitan taj trofej kao i sama liga, te smo tako i uspjeli pobjediti nekoliko puta skuplju ekipu sa četiri pobjede u nizu. 
Cibona je Hrvatskoj reprezentaciji i klubovima dala toliko igrača te će ih davat i dalje na ponos. 
Financiranje našeg kluba također ne bi trebalo biti od Vašeg interesa jer bi mogli onda otvoriti još neke dublje teme oko financiranja klubova i plaćanja, a to nikome ne treba u ova teška vremena. 
Na kraju još da kažem da je apsurd cijele ove situacije da mi puno lakše usuglasimo termine sa klubovima van granica Hrvatske nego sa nekolicinom naših prvoligaša. Naravno, tu sam zahvalan svima onima kojima smo izašli u susret kao i oni nama i uvjek ćemo se potruditi naći zajednički jezik jer smo na kraju tu svi zbog iste stvari i na istom putu. 
Kako ste poslali ovaj mail na veliki broj adresa, ja sam odgovorio na sve pa neka imaju informacije i sa druge strane. 
Lijep pozdrav i isprike onima koje je eventualno ovaj kasni mail probudio. 
P.s. Ovdje je link članka iz SN na koje se gosp. Martinko referirao. 

 

Related Articles