Ponedjeljak, 26 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Osijek ponovno ima ambicioznog prvoligaša

  Nakon dvije godine izbivanja, prvoligaška košarka na velika se vrata vraća u Osijek. Ono o čemu je ranije bilo govora, danas je dobilo i službenu potvrdu, prvoligaš iz Darde preselio se u Osijek te u novom mjestu prebivališta dobio i novo ime – Vrijednosnice Osijek.

  - Advertisement -

  Razlozi preseljenja u najveći grad u Slavoniji nakon pet prvoligaških sezona u Dardi prije svega leže u boljoj infrastrukturi, a zatim i u većoj bazi mladih košarkaša koji bi trebali činiti budućnost novog prvoligaša s Drave. Potvrdio je to na današnjoj press konferenciji i predsjednik Vrijednosnica Osijek Alexander Hrkač:

  Uprava kluba zadala si je dugoročan cilj, a to je imati stabilnog prvoligaša s vlastitim igračkim kadrom. Kako bi što prije došli do tog cilja potrebna nam je i bolja infrastruktura koju smo u Dardi prerasli. Glavni motiv našeg prelaska je taj što grad Osijek ima vrhunske uvjete za košarku, a trenutno nema prvoligaša.

  Ovakav potez Brokera sigurno ne bi bio moguć da nije bilo potpore Grada, tim više što će Vrijednosnice Osijek prvoligaške utakmice u novoj sezoni igrati u maloj dvorani Gradski vrt s kapacitetom od 1448 sljedećih mjesta.

  Zadovoljstvo nam je da ovako dobra priča i gotov proizvod dođe u Osijek. Ovo je odličan model partnerstva grada i sponzora koji nam pokazuje pravi put. Zahvalili bi se mjestu Dardi na dosadašnjem domaćinstvu, a prelazak KK Vrijednosnica OS Darda u Osijek stavili bi u funkciju poboljšanja kvalitete rada i razvoja talentiranih sportaša, rekao je osječki gradonačelnik Ivica Vrkić.

  Koliko će zapravo novi uvjeti značiti u funkcioniranju kluba, pojasnio je sportski direktor Osječana Renato Martinko:

  Prelaskom u dvoranu Gradski vrt otvorit će nam se mogućnost dobivanja većeg broja termina, podizanje kvalitete rada sa seniorskom momčadi, podizanje kvalitete rada s mlađim kategorijama, a ujedno i povećanje broja posjetitelja. Sve to za cilj ima širenje baze publike, podmlatka te zadržavanje kvalitetnog seniorskog kadra.

  Foto: Marija Matičević Ivanković
  Foto: Marija Matičević Ivanković

  Što se pak seniorskog kadra tiče, Brokeri su oformili momčad koja će u novoj sezoni itekako imati što reći u hrvatskoj A1 ligi. U klubu su produžili suradnju s dosadašnjim trenerom Senadom Muminovićem te sa stožernim igračima Dejanom Meznarićem, Lukom Pandurićem, Antonijom Bičvićemzaštićenima Filipom KrajinomArianom Došenom.

  Klub su napustili Miše Diminić (Široki), Mirza Hrnčić (Sloboda Dita), Antun Hrkač (Đakovo) i Dino Radoš, a dovedena su provjerena pojačanja: Matej Karlović (Slavonski Brod), Aljoša Šarac (Zagreb) i 210 centimetara visoki centar Velibor Buha iz Novog Sada. Sasvim sigurno, ova ekipa će biti jedna od favorita za plasman u Ligu za prvaka.

  Kao što je to već pet godina bio slučaj, Brokeri će i u novoj sezoni nastupati u A2 ligi Istok sa svojom drugom momčadi koja će i dalje nositi ime Vrijednosnice OS Darda. Od ostalih vijesti iz kluba izdvajamo najavu da će Škola košarke KK Vrijednosnice Osijek od nove školske godine ostvariti suradnju sa ŽKK Mursa koja će obuhvatiti deset osnovnih škola iz Osijeka. Tako će se zajedno sa školama košarke iz Darde i Bilja omogućiti košarkaški razvoj 250-300 djece.

  Iz kluba su također najavili da će svim gledateljima biti omogućen besplatni ulaz tijekom prvog dijela sezone 2014./2015. u sklopu akcije KK Vrijednosnice Osijek i Grada Osijeka „Povratak prvoligaške košarke u grad na Dravi“.

  Prvu utakmicu pod novim imenom Vrijednosnice Osijek će odigrati već sutra. Protivnik u 16 sati u maloj dvorani Gradski vrt je mađarski BC PVSK Panters iz Pečuha.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE