Osijek potpisao veliku nadu srpske košarke

KK Vrijednosnice Osijek i mladi talentirani Arijan Lakić potpisali su ugovor do kraja sezone 2020/21.

Arijan je rođen 20.01.2000. godine, rodom je iz Benkovca, visok je 198cm i igra na poziciji beka. Košarku je počeo trenirati u KK Sava iz Beograda, a 2016. prelazi u Crvenu Zvezdu, s kojom iste godine osvaja kadetsko prvenstvo Srbije. Sljedeće godine je postao i juniorski prvak Srbije, a u sezonama 2017./18. i 18./19. vrlo je uspješno igrao juniorsku Euroligu, gdje je prošle sezone igrao i na Final Four-u. Na Europskom juniorskom Prvenstvu 2018. godine u Rigi (Latvija), osvojio je zlatnu medalju s reprezentacijom Srbije, a na Svjetsko juniorsko prvenstvo nije išao zbog ozljede leđa.

Igrač kojeg su trenerski stručnjaci etiketirali Zvezdinim razigravačkim rješenjem za budućnost, košarkaško razvijanje nastavlja u Vrijednosnicama Osijek, klubu u kojem su se razvijali i razvijaju mnogi mladi talenti.

Renato Martinko, direktor kluba:

“Strategija klupske uprave, na čelu sa Predsjednikom Alexanderom Hrkačem i Ivanom Mustapićem je orijentacija na razvoj mladih darovitih igrača. Osigurali smo našim talentiranim igračima dvije ključne stvari: odlične uvjete za rad te vrhunskog trenera Domagoja Kujundžića, skromnog i marljivog čovjeka koji je sa svojim ogromnim znanjem i mukotrpnim radom donio i veliko iskustvo iz splitske Škole košarke. Drago nam je da je naš klub po razvojnoj orjentaciji i podizanju kvalitete igrača sve više prepoznatljiv u ozbiljnim košarkaškim krugovima, a ovaj potpis to potvrđuje.”

Related Articles