Osječani slavili protiv Austrijanaca

Array

Osječki košarkaši teže od očekivanog upisali su drugu pobjedu u Helios Alpe Adria Cupu, protiv ekipe BK Klosterneuburga iz Austrije. Bila je ovo utakmica s dva različita poluvremena. Prvo poluvrijeme domaća ekipa definitivno nije namjestila nišanske sprave, iako 38 postignutih poena to ne govori, dok u obrani nije bilo dovoljno agresije, pogotovo pod koševima, gdje su gostujući centri radili što su poželjeli.

Vrijednosnice Osijek-BK KLOSTERNEUBURG 85:82 (15:25, 23:15, 23:21, 24:21)

VROS: Boban 1, Taylor 20, Došen, Markulin 7, Anzulović, Šarac 14, Krajina 6, Jois 24, Vrkić 5, Turalija

BK KLOSTERNEUBURG: Bas 7, Pettinger, Miletić 19, Leydolf 2, Burgemeister 8, Greimeister 5, Vay 12, Bavčić 27, Dorian, Bauer 2, Purković.

No, krenimo redom. Kako smo i napisali, manjak koncentracije u napadu te pogotovo u obrani rezultirali su nešto većom prednošću gostiju iz Austrije već do kraja prvog perioda. Jedan od najzaslužnijih u gostujućim redovima bio je Edin Bavčić, koji je postigao 10 poena i uvelike pridonio vodstvu od 15:25 na kraju prve četvrtine.

Bilo je posve jasno da ukoliko Osječani ne pojačaju intenzitet u obrani gosti ovim tempom postići 90-ak poena, što definitivno neće zadovoljiti trenera Krstića i domaću ekipu. Upravo to donijela je druga četvrtina, premda su gosti još uvijek držali dobar postotak šuta i nepune tri minute prije kraja poluvremena imali +13(27:40). Osječani tada rade seriju od 11:0 i doze do minimalnog zaostatka na kraju poluvremena, točnije 38:40. Jimmie Taylor s 11 i Vekantesha Jois s 14 poena predvodili su domaću ekipu u prvom poluvremenu.

Treća četvrtina pokazala je da će ovo biti neizvjesna utakmica do samog kraja. Gosti nikako nisu dozvoljavali domaćoj ekipi da dođe do svog prvog vodstva na utakmici, no isto tako nisu pronalazili načina kako se odvojiti kako bi eventualno došli do pobjede. Četiri koša vezao je Jois kod domaće ekipe dvije minute prije kraja treće četvrtine, za prvo vodstvo svoje ekipe na utakmici, no gosti su se preko svog najraspoloženijeg igrača Bavčića, držali u utakmici, da bi rezultat na kraju treće četvrtine na semaforu pokazivao 61:61.

Konce u svoje ruke tada je uzeo domaći kapetan Aljoša Šarac, koji je slobodnim bacanjima i tricom vrlo brzo postigao 10 poena i stvorio svojoj ekipi koš zalihu za miran kraj. Tako su Osječani prvo veće vodstvo ostvarili u 36.minuti, 77:69. Gosti su tada pokušali brzim napadima vratiti se u egal, no ponovno je Šarac svojim preciznim izvođenjem slobodnih bacanja donio svojoj ekipi prednost pred zadnje minute. Tricom Vaya gosti su smanjili zaostatak na minus tri, no Domagoj Vrkić i Jois, mirno su izveli svoja slobodna bacanja i pobjeda je na kraju ostala u gradu na Dravi.

Kod domaće ekipe najraspoloženiji bio je Vekantesha s 24 poena(9/10 za dva poena), Jimmie Taylor s 20 poena (6 skokova) i kapetan Aljoša Šarac s 14 poena (6 asistencija). Najbolji strijelac kod gostiju bio je iskusni Edin Bavčić s 27 poena(7 skokova) te Predrag Miletić s 19 poena.

Related Articles