#234

Zubac odličan na otvaranju predsezone

Započela je NBA predsezona, a time i nastupi naših igrača. Dok će Dario Šarić, Bojan Bogdanović i Dragan Bender zbog reprezentativnih obaveza u startu dobiti malu poštedu, ostatak naših igrača u najjačoj ligi na svijetu radi punom parom. Prvi na teren sinoć je izišao Ivica Zubac u dresu LA Lakersa. Ako se po jutru dan poznaje, ovo će biti dobra godina.

Teško je suditi nakon jedne utakmice, a pogotovo iz razloga jer sezona još nije počela. Ipak, ono što se itekako vidi, Ivica fizički izgleda odlično. Puno je agilniji i puno više sudjeluje u igri nego prošle sezone. Lakersi su u utakmici protiv Minnesote poraženi 108:99. Naš centar na terenu je proveo 19 minuta i za to vrijeme ubacio devet poena. Tome je pridodao pet skokova, dvije asistencije i dvije blokade.

Ono što treba zabrinuti Ivicu je njegov status u momčadi. Startni centar bio je Julius Randle koji igra odlično, a Andrew Bogut zbog problema s vizom nije bio na raspolaganju treneru Lukeu Waltonu. Naravno, sezona je duga i prilike će sigurno biti, a pitanje je samo hoće li ju naš centar iskoristiti.

Najefikasniji kod poraženih je bio Kyle Kuzma s 19 poena, a Randle je ubacio 15. Za izuzetno jake Wolvese, iznenađujuće, najefikasniji je bio Shabazz Muhammad s 22 poena. Taj Gibson ubacio je 18 (devet skokova), a Karl Anthony Towns 15.