Osječani traže pojačanja za prvoligašku sezonu

Array

Grad na Dravi nakon četiri duge godine opet ima košarkaškog prvoligaša, a kako bi taj status osigurali i na kraju iduće sezone, vodstvo Osječkog Sokola krenulo je u potragu za potencijalnim pojačanjima.

U pripreme za novu sezonu osječki košarkaši ulaze 6. kolovoza, ali dok njima traje godišnji odmor, čelnici kluba rade na slaganju momčadi s kojom će krenuti u sezonu. Kako ističu u klubu, a prenosi portal glas-slavonije, pokušat će se stvoriti momčad koja u elitnom razredu neće igrati sporednu ulogu i strahovati za prvoligaški status.

“Svjesni smo da igranje u prvom hrvatskom košarkaškom razredu traži i osnaženje igračkog kadra. Vjerujem da ćemo uspjeti u nakani da dovedemo nekoliko kvalitetnih pojedinaca, a želja je da glavnina kadra bude poznata do prvog okupljanja”, kaže trener Zoran Helbich, koji će biti aktivan i oko nadolazećih transfera.

Prema sadašnjim saznanjima, na izlaznim vratima momčadi su centri Tomislav Maslić i Neven Žeravica, a još uvijek je neizvjestan nastavak karijere Zvonimira Ridla, tako da će se kvalitetna pojačanja u prvom redu tražiti pod košem, a deficitarna je i pozicija niskog krila.

“Svakako da je dovođenje centra primaran zadatak, a uz visoke igrače tražimo i ‘trojku’. Neka imena već su u optjecaju, ali prijelazni rok je tek počeo”, kaže Helbich, te naglašava da klub neće tražiti imena koja bi mogla ugroziti klupski budžet.

“Sigurno je da nećemo ići preko naših mogućnosti. Ovaj kadar je pokazao da ima prvoligaški potencijal, stoga sigurno nećemo ‘divljati’ u prijelaznom roku”, zaključio je trener Osječkog Sokola.

Related Articles