Oslabljenim Splićanima poraz u Pioniru

Array

U 20. kolu ABA lige, oslabljeni izostankom Nikole Vujčića, Splićani su upisali novi poraz na gostovanju u Beogradu protiv Partizana. Presudna se pokazala druga četvrtina gdje su se gosti uspjeli odvojiti što je bilo dovoljno za konačnih 68:59

Žuti su dobro otvorili susret, ponajprije zahvaljujući Srđanu Subotiću, koji s pet poena dovodi Splićane u vodstvo (2:6, 5:9). Zatim domaćini brzo izjednačuju rezultat i nakon toga se igra koš za košem do kraja četvrtine. Nijedna momčad se nije uspjela ozbiljnije odvojiti. Na dvominutni odmor se otišlo s rezultatom 17:17.

U drugoj četvrtini se nastavila igra koš za košem, uz vrlo neefikasne napade s obje strane (sveukupno sedam poena s obje strane nakon pet minuta igre). No, domaćini pojačavaju ritam i do kraja četvrtine serijom 12:0 odvajaju se na dvoznamenkastu prednost (32:20). Na odmor se otišlo s 32:22 za Partizan.

Nakon poluvremena domaćini se još više odvajaju preko Dejana Muslija (38:23), što je natjeralo Mladena Erjavca da pozove minutu odmora. No, domaćini nastavljaju gdje su stali i do posljednje minute četvrtine uspješno održavaju dvoznamenkastu prednost. Splićani su zatim preko Subotića, Mavre i Krušlina smanjili na prihvatljivih minus sedam poena zaostatka (49:42) s kojim se završila treća četvrtina.

U nastavku Crno – beli su se ponovno odvojili na dvoznamenkastu prednost (53:43), no Žuti se preko Vukušića i Dijana vraćaju na minus sedam. Nakon toga domaćini se ponovno odvajaju na dvoznamenkasto vodstvo. Crno-beli su uspjeli do kraja održati vodstvo. Završilo je s 68:59 za Partizan.

Najefikasniji u redovima Splićana bio je Subotić s 18 poena i sedam asistencija. Još mu je pripomogao i Josip Sobin s osam poena i sedam skokova. Kod Partizana su se istaknuli Lučić sa 16 i Musli s 12 poena.

Related Articles