Zabok lako s Dubrovnikom

Array

Nakon Križevaca, Zabočani su svladali i Dubrovnik. Vrijedne pobjede momčadi Dragutina Črnjevića jer se bodovi s ovim ekipama prenose u nastavak prvenstva kada će se igrati Liga za ostanak.

[rezultat id=109]

Veći dio prve četvrtine utakmica je bila izjednačena, tek na samom kraju Robert Lež zabija tricu za 23:17 i prvu osjetniju prednost Zaboka. Drugu četvrtinu svojim prvim poenima otvara Filip Bundović i nakon toga Zabok polako nastavlja dizati prednost. Zakucavanjem Nikola Vladovića Zagorci odlaze na odmor s visokim vodstvom od 46:28. Zabočane je u prvom dijelu predvodio izvrsni Petar Marić s 15 poena, a kod gostiju je najviše postigao Filip Najev s 11 poena.

I drugo poluvrijeme prolazi u dominaciji domaćina. U 25. minuti Ivan Đerman postiže tricu za najveću prednost od 25 poena (57:32). Utakmice je i završila s tom razlikom, 86:61 za domaćine.

Kod pobjednika najbolji su bili Marić (21) i Antonio Vlaić (15). Na gostujućoj strani najviše je pokazao Ivan Mikulić (15).

Dubrovčani su nakon ovog poraza, a trijumfa Osječkog sokola u Križevcima u dosta nezavidnoj situaciji. Za dva tjedna gostuju u Osijeku, poraz u toj utakmici skoro da bi bio nadoknadiv u nastavku prvenstva.

Related Articles