Otvorene prijave za Beko Basket Tour 2013

Array

Turnirom u Čakovcu 01. lipnja početi će tradicionalna košarkaška turneja Beko Basket Tour 3×3 koja se će se u ovoj sezoni održati na centralnim trgovima 16 hrvatskih gradova. Svi igrači imati će priliku pokazati svoje znanje u ovom atraktivnom natjecanju po sistemu 3 na 3.

Igrati će se po FIBA pravilima koja donose još veću dinamičnost i neizvjesnost, i to u dvije kategorije (U-14 i seniori).

Prijave za turnire su besplatne, a najbolje dvije ekipe na svakom turniru osvajati će nagrade. Po najbolje tri ekipe u konkurenciji seniora iz svake od 4 hrvatske regije (Sjever, Istok, Zapad, Jug) izboriti će nastup na velikom Masters turniru u Rijeci 3. kolovoza.

Od prošle sezone kada je košarkaška organizacija FIBA pokrenula svjetski projekt World Tour koji objedinjava 3×3 natjecanje u svijetu Basket Tour ima status službenog FIBA turnira. Pobjednik Beko Basket Toura u konkurenciji seniora predstavljati će Hrvatsku na FIBA Europe Mastersu u Lausanni (Švicarska, 28. i 29. kolovoza) i imati priliku doći na svjetski Masters u Istanbul. Cilj FIBA-inog projekta je da ulična košarka postane olimpijski sport, i to već od OI u Rio de Janeiru 2016.

Prošle su godine, u premijernoj sezoni FIBA World Toura, naši Statisti (Božidar Vrdoljak, Duje Kaliterna, Toni Mindoljević, Toni Vitali) iz Splita osvojili Europe Masters u Madridu i bili drugi na svjetskom Mastersu u Miamiju!

Svi igrači koji sudjeluju na turnirima registrirati će se na 3x3planet.com i time postati dio brojne košarkaške zajednice. Sudjelovanjem na turnirima osvajati će bodove i moći pratiti svoj hrvatski i svjetski ranking.

Osim košarkaškog natjecanja, na turnirima će u suradnji sa partnerima biti organizirana natjecanja u zakucavanju i tricama, te nagradne igre za publiku i igrače. Za realizaciju programa i dobru atmosferu u publici i na terenu brinuti će voditelj, a program će na turnirima trajati do 22 sata kada će se igrati finalne utakmice pod svjetlima reflektora. Euforiju u publici sigurno će izazvati i nastupi fenomenalnih breakdance show skupina Unit X, Megablast i Flash Dance Unit.

Kalendar turnira

01.06. Čakovec, Trg Republike
07.06. Šibenik, Trg Pavla Šubića
15.06. Zagreb, Trg kralja Tomislava
20.06. Osijek, Trg Ante Starčevića
21.06. Slavonski Brod, Korzo
28.06. Novigrad, Riva
03.07. Mali Lošinj, Trg Republike Hrvatske
06.07. Karlovac, Trg Matije Gupca
12.07. Baška, Riva
18.07. Zadar, Trg Ivana Pavla II
20.07. Split, Trg Franje Tuđmana
25.07. Rovinj, Trg Matteotti
27.07. Novi Vinodolski, Trg Ivana Mažuranića
03.08. Rijeka MASTERS, Korzo

Još više informacija i potpunu proceduru za prijavu na turnir možete potražiti na službenoj stranici turnira www.basket-tour.com.

Related Articles