Igor Marić: Najbolja sezona u mojoj karijeri

Array

“Nadam se da ću ostaviti dobar trag i u Mariboru,” kazao nam je Igor Marić na početku nove košarkaške sezone.

Danas, nakon nešto više od pola godine možemo sa sigurnošću reći kako je Igor zadovoljio sve kriterije u štajerskoj prijestolnici pa i više od očekivanog.

“Maribor Messer je okupio dosta dobru ekipu za ovu sezonu, ciljeve smo postavili realno, ali pokazalo se da smo se kao ekipa vrlo brzo uigrali i počeli dominirati ligom. Mislim da je atmosfera u ekipi, odnos između igrača te odnos između trenera i igrača bio ključan u ovogodišnjem uspjehu.”

Započeo nam je priču koja je ove sezone bila jedna od ljepših na slovenskoj košarkaškoj sceni. Mariborska dvorana Tabor godinama je zjapila prazna u vrijeme košarkaških ogleda, ali tako nije bilo tako na posljednjih nekoliko utakmica i dvije domaće utakmice protiv Union Olimpije.

“Prvu utakmicu Olimpija je zasluženo pobijedila. Naša igra nije bila na nivou koji smo do tada držali, a u Mariboru nam je pobjeda izmakla za nekoliko koševa. Odigrali smo jako dobru utakmicu, a veliku ulogu su tu odigrali i domaći navijači koji su napunili dvoranu i stvorili izvrsnu atmosferu,” prisjeća se naš sugovornik ovogodišnjeg polufinala koje će ostati zapisano u povijesti kluba.

Grad Maribor ima iznimno bogatu košarkašku povijest, bilježe se vremena dviju prvoligaških ekipa, svaka na svojoj strani rijeke Drave. Nekadašnji desni dio ili poznatiji kao KK Železničar je temelj današnjeg kluba koji od 2005. godine sudjeluje ponovno u seniorskoj konkurenciji.

Marić će tako svoju drugu godinu igranja u Deželi pamtiti po lijepim stvarima.

“Iz Tajfuna i Maribor Messera nosim prekrasna iskustva. S obje ekipe sam se uspio plasirati u Ligu za prvaka, što je isto tako jedno odlično iskustvo. Slovensko prvenstvo je prilično izjednačeno, tako da svaka utakmica predstavlja izazov, često s dramatičnom završnicom.”

A grad Maribor?

“Maribor je prekrasan grad, upoznao sam krasne ljude ove godine. Uz sve to smatram da sam imao najbolju sezonu u karijeri. Maribor će mi ostati u posebnom sjećanju.”

Atraktivni košarkaš je za narednu sezonu kazao kako će razmotriti sve ponude i zajedno sa svojim menadžerom odlučiti što je najbolje za njegov nastavak karijere.

“Sve opcije su mi otvorene, nismo još u Mariboru pričali o sljedećoj godini. Pričekati ću da prođe neko vrijeme, sjesti s menadžerom, Perom Dujmovićem pa ćemo vidjeti koje opcije imamo i što bi me zadovoljilo u sljedećoj sezoni.”

Nije upitno da će Igor biti želja mnogih slovenskih klubova, no isto tako Igor je sam potvrdio kako bi volio napraviti jedan iskorak u svojoj karijeri.

“U Sloveniji se osjećam doista jako ugodno i želio bi probati ostaviti neki veći trag u slovenskoj košarci.”

Igor Maric

A konkretno, ABA liga?

“Naravno da bih želio zaigrati u klubu koji se natječe u ABA ligi. Već par godina igram na dobrom nivou,volio bi da mogu dobiti priliku da se dokažem i među boljim igračima i ekipama. Mislim da bi bilo puno prostora za moj osobni napredak.”

Napredak u igri koja je već ove sezone bila više nego dobra. Uz to da je Igor među najboljim obrambenim igračima lige, dodajmo kako je odigrao svih 30 utakmica, a u prosjeku bilježio 13 poena, 5,5 skoka i 1 asistenciju.

Igor zna da se polako približava zenitu svoju karijere, no sam vjeruje kako još može puno napredovati. Ponajviše zahvaljujući marljivom i odgovornom radu kojeG je bilo očito ne samo na utakmicama Maribora, već i na svakom treningu.

“Svako ljeto puno vremena provedem u dvorani i pripremam se za nadolazeću sezonu. Napredujem iz godine u godinu i mislim da mogu biti još bolji igrač. Svaki napor i odricanje se vraća.”

Za kraj ugodnog razgovora, Igor nam je otkrio i planove za prvi zasluženi odmor.

“Na more ću otići početkom 6 mjeseca,odmoriti se i uživati s djevojkom. Poslije godišnjeg počinje spremanje za novu sezonu, jer ljeto jako brzo prođe.”

Related Articles