Ozljeda Anđe Jelavić teže prirode

Array

Dan prije utakmice s Fenerbahceom u turskom prvenstvu (prije tjedan dana), nakon duela sa suigračicom na treningu, teže se ozlijedila Anđa Jelavić, prva razigravačica hrvatske seniorske reprezentacije.

Da bi bili sigurni u težinu ozljede dva puta je rađena magnetska rezonanca koljena koja je pokazala da su joj ipak otišli prednji križni ligameti te da je oštećen menisk i da se, nažalost, još jednom mora podvrgnuti operacijskom zahvatu. Nakon reguliranja statusa i ugovornih obveza Anđinih agenata i Samsuna, turskog kluba za koji nastupa, naša košarkašica najvjerojatnije će se vratiti u Hrvatsku i tu izvršiti operaciju. To je i njezina želja, a nakon operacije odmah će započeti s rehabilitacijom kako bi bila spremna za Eurobasket u Francuskoj koji se igra krajem lipnja slijedeće godine.

Hrvatska reprezentativka Anđa Jelavić (172-G-80), kako se procjenjuje, izbivat će izvan terena najmanje pola godine, što znači da joj je sezona gotova. Jelavić je za prosječno 38 minuta igre za svoj klub Samsun u turskim prvenstvenim utakmicama ove sezone bilježila 11,2 poena, 5,1 skokova, 4 asistencije i 1,8 ukradenih lopti.

Related Articles