Panathinaikos izjednačio u Barceloni

Array

Barcelona – Panathinaikos 65:66 (11:16, 32:27, 50:48)

Opet smo imali prilike gledati odličnu utakmicu između ova dva suparnika. Panathinaikos je nakon uzbudljive završnice uspio pobijediti momčad iz Barcelone i tako poravnati seriju na 1-1, a u Ateni protiv njih nitko nije favorit i imati će priliku završiti posao na domaćem terenu.

Barcelona ovaj puta nije dopustila furiozan start gostujućoj momčadi te preko Navarra nakon prve 2 minute vodi 5:2. Na drugoj strani uzvraćaju Sofoklis i Maciulius dvicom pa tricom za prvo vodstvo Grka na utakmici. Opet je vrlo lošu utakmicu odigrao Lorbek kojem je forma definitivno u padu i samo je nizao promašaje. Xanthopoulos polaže za najvećih plus 5 do tada. Barcelona zabija dvije trice, a gosti uzvraćaju preko Lasmea i Ukića na samom kraju četvrtine.

Nastavak otvara James Gist tricom, a kod Barcelone isto radi mladi Abrines koji je za petnaest minuta na parketu ubilježio deset poena. Igralo se koš za koš veći dio druge dionice i nitko nije uspio imati značajniju prednost tek pred kraj koševima Navarra sa linije za slobodna bacanja i dvicom odlaze Katalonci na plus 5.

Odličan ulazak u drugo poluvrijeme domaćih igrača rezultirao je serijom 8:0 i bilo je tada velikih 40:27 na semaforu. Ukić u sljedećem zabija tricu povratka, a na njega se nadovezuju Lasme i Gist. Seriju PAO-a prekida Navarro tricom, a nakon polaganja C.J. Wallaca opet je solidnih plus 8 za Barcu. Gist zabija ispod koša, a Bramos i Ukić pogađaju trice i rezultat je poravnat. Još jednu mini-seriju radi Abrines koji zabija tricu i dvicu, ali koš faul na Lasmeu u posljednjem napadu poništio je njegov trud.

Bolje je opet Barcelona ušla u posljednji dio igre i preko Jasikeviciusa i Tomića koji je jučer bio ne dovoljno iskorišten odlazi na plus 6. Grci se kao i svaki puta do sada brzo vraćaju koševima Gista i Bramosa. U 34. minuti utakmice Diamantidis pogađa za novo vodstvo Atenjana. Igralo se strašno efikasno u prvih 6. minuta posljednje četvrtine, a nakon koševa Lorbeka rezultat je bio 60:60.

Navarro zabija dva koša i Barcelona odlazi na velikih plus 4, ali kod gostiju tricu povratka po ko zna koji put pogađa Bramos. Panatanaikos nije uspio realizirat svoj napad i dvadeset sekundi prije kraja morali su napraviti faul na Navarru koji na njihovu sreću pogađa samo jedno slobodno bacanje. Nakon time-outa i akcije isplanirane za Maciulisa, Diamantidis uzima loptu u svoje ruke, ostaje jedan na jedan sa Jawaiem i pogađa tricu preko ruke sedam sekundi do kraja utakmice.

Barcelona je pokušala uzvratiti preko Navarra, ali je njegov pokušaj bio loš ipak lopta je i dalje bila za Barcelonu, a na semaforu je bilo nešto manje od 2 sekunde.Priliku da riješi utakmicu dobio je Jasikevicius koji je fintom izbacio igrača Panathinaikosa, ali i promašio otvorenu tricu.

Bolje najave od ove da se pogleda utakmica u Ateni nema. Grčki navijači sigurno će napraviti spektakl i tjerati svoje igrače naprijed, a Barcelona mora dokazati da je sposobna izvući se i iz teške situacije poput ove i plasirati na završni turnir.

Related Articles