Panathinaikos dovodi novo pojačanje: Stiže najbolji play VTB lige

Kako javlja Domantas Urbonas, Panathinaikos je zainteresiran za dovođenje novog playmakera. Riječ je reprezentativnom playmakeru Litve i ponajboljem asistentu VTB lige. Mantas Kalnietis trenutno igra za Lokomotiv Krasnodar te je na prosjecima od 9.9 asistencija po utakmici. Pritom je i jedan od lidera u Eurokupu sa sedam asistencija u prosjeku. Zelenima je nužno pojačanje te bi ga mogli pronaći u košarkašu iz Litve.

34-godišnji igrač je rodom iz grada košarke, Kaunasa, gdje je u dresu Žalgirisa započeo svoju karijeru te je proveo većinu igračkog vijeka. Otišao je zatim u Lokomotiv Kuban 2012. godine gdje je proveo tri sezone te je Žalgirisa nastupao za ASVEL i Olimpia Milano prije ponovnog povratka u Lokomotiv čiji je član od 2019. godine.

Kalnietis drži rekord, zajedno s Milošem Teodosićem, s 13 asistencija na jednoj utakmici Eurobasketa. U svojoj je bogatoj karijeri osvajao brojne trofeje, kako s reprezentacijom Litve, tako i u klubovima za koje je nastupao (nacionalna prvenstva, kupove i Eurokup).

_