Polufinale Kupa: Mršić:”Cibona ima malu prednost”, Markota:”Očekujem pobjedu”

Zadar i Cibona u srijedu s početkom u 20.30h na Višnjiku će igrati polufinale Kupa Krešimira Ćosića uz prijenos na Arenasport 2. Trener Zadrana Veljko Mršić ističe „odmornost“ momčadi iz Zagreba.

„Ako uspijemo ponoviti ono izdanje koje smo pokazali u nedjelju u Splitu, onda su velike šanse za prolazak u finale. Ali mi trebamo biti iskreni i reći da mi nemamo kontinuitet, nadam se da smo došli do jedne faze gdje možemo to ponavljati. Cibona ima malu prednost jer nisu ovog vikenda imali dvije teške utakmice kao što smo mi, oni su u subotu u 12 sati odigrali protiv Furnira, dok smo mi u subotu i nedjelju igrali protiv Splita. Ali kad dođe polufinale to je onda utakmica na korak do finala i trofeja, moramo dati sve od sebe i biti koncentrirani, na kraju ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti.“ – rekao je Mršić.

Domagoj Vuković prošle je sezone bio član zadarske momčadi koja je nakon 13 godina vratila trofej u vitrine kluba.

„Mislim da smo dobili najtežeg mogućeg protivnika, to je Cibona. Kao što sam rekao prije, u Kupu odlučuje jedna utakmica i tu nitko nije favorit. Jednostavno mi moramo dati sve od sebe, ovo je utakmica nakon koje nema povratka. Nama je cilj ostvariti dobar rezultat i proći u finale.“ – ističe Vuković.

Cibosi su zdravi, na put kreću kompletni i u pozitivnom ozračju.

„Pripremamo se. Dobro smo trenirali, ekipa je spremna. Zdravstveni bilten je dobar, nemamo bolesnih ni ozlijeđenih igrača. Ono što je do nas i što obećavamo je da ćemo tamo izaći sa stavom, velikom energijom i željom da odigramo dobru utakmicu i probamo pobijediti. Vidio sam na treningu da postoji doza pozitivne nervoze, što znači da je utakmica važna igračima. Siguran sam da će svi htjeti biti dobri na toj utakmici.“priča trener Zagrepčana Vladimir Jovanoović.

Damir Markota u nogama ima puno velikih susreta protiv Zadra.

„Ovo je najinteresantniji dio sezone. Borimo se za prvi trofej. Mislim da je Zadar dobra ekipa. Pokazali su za vikend jednu lošu i dobru utakmicu protiv iste ekipe. Ne bi se previše osvrtao na njih. Mi imamo jednu noviju, pozitivnu energiju s novim trenerom. Zadnjih 10-15 dana smo u pobjedničkom ritmu. Jako se veselim utakmici i očekujem pobjedu.“ – kaže Šveđo.

 

Related Articles