Partizan pobijedio usred Zagreba

Array

Bilo je pravo umjeće izgubiti utakmicu u Trnskom protv Partizana, a Novi Zagreb je to uspio. Bio je nadomak velike pobjede no kući pjevajući  i s prvim bodovima u džepu otišle su odlične košarkašice beogradskog Partizana.

Novi Zagreb – Partizan Galenika 90:93 (22:26, 42:45, 66:59, 85:85)

Novi Zagreb: Mandir 4, Čačić 4, Vrdoljak 3, Bedalov, Šerić, Prčić 15, Pačkovski, Jurić, Mazić 22, Pavetić 6, Williams 36, Brkljačić.

Partizan Radočaj 16, Mandić 10, Vučković, Queenan, Antić 5, Stanković 7, Jerković, Deura, Baltić 10, Dabović 18, Jovanović 21, Butulija.

Prvo kolo natjecanja regionalne košarkaške lige Adriatica donio je pravi derbi u Trnskom. Dvije ekipa s najvišim ambicijama, Novi Zagreb i Partizan, voljom ždrijeba sastali su se  na samom startu regionalne košarkaške lige Adriatica.

Izuzetno fizički spremna ekipa Partizana  bila je u prednosti veći dio utakmice. Sve do ulaska mlade razigravačice Lane Pačkovski koja je vrlo uspješno povela svoju ekipu, maštovito razigravala  Williams i Mazić te je tako Novi Zagreb prešao u vodstvo sa znatnijom prednošću.

Međutim, danas iznimno raspoložena  Nevena Jovanović, kojoj Lupice nisu posvetile dovoljno pozornosti, a koja je od sedam šutnutih trica pogodila 5 (71,4%,) nešto više od sekunde prije kraja utakmice dovodi Partizan u vodstvo 85:83. Mazić u napadu iz drugog pokušaja poravnava rezultat na 85:85. Partizan nije iskoristio posljednji napad i igrali su se produžeci u kojima je beogradska ekipa pokazala više snage, smirenosti i fizičke spreme i zasluženo osvojila prve bodove nakon što Novi Zagreb nije uspio pogoditi tricu za novi produžetak.

Da je i domaća ekipapa pobijedila bilo bi to zasluženo, ali je prosto nevjerojatno kako je večeras ispustila već dobivenu utakmicu. Izgleda da je nedostajalo igračica koje bi je rutinerski privele kraju.

Ostali rezultati:
Čelik – Subrina Ilirija  74:48
Voždovac – Peac  64:69
Sloboda – Radivoj Korać  42:73
Vojvodina – Athlete Celje  74:56
Vršac – Mladi Krajišnik 52:70

Related Articles