#234 Partizan razbio Cibonu u Draženovom domu | Crosarka.com #234

Partizan razbio Cibonu u Draženovom domu

Trebao je to biti veliki derbi ABA lige, susret između bivših prvaka Europe i osvajača ABA lige i susret između momčadi koje traže povratak na stare staze slave. Na kraju smo vidjeli sve osim derbija – Partizan je razbio Cibonu 74:90.

ABA liga, 6. kolo, 27. listopada:

Cibona – Partizan 74:90 (16:17, 17:26, 18:24, 23:23)
Žorić 20 (4sk), Young 20 (3a), Rozić 12 (6sk); Williams-Goss 20 (13a), Marinković 19, Samuels 16 (7sk), Andrić 14

Sve dok je Cibona imala snage, igralo se u egalu. Pred kraj poluvremena individualnim akcijama držali su se na životu, ali prednost gostiju je polako rasla. Partizan je bio rastrčan, preko picka stvarali su prednost u napadu i često bi ostajali sami na šutu koji su realizirali u visokom postotku. Bilo je tu cuteva, backdoorova i općenito puno laganih poena. Na poluvrijeme se otišlo sa, za Cibonu dobrih, minus deset.

Piksijeve kritike u svlačionici nisu urodile plodom. U trećoj dionici gledali smo reprizu prvih 20 minuta i Crno-beli su u jednom trenutku pobjegli na 20 razlike. Početkom posljednje četvrtine Cibona je snizila petorku. U obrani su sve preuzimali i ubrzo stigli na minus osam. Uz to, promašili su nekoliko otvorenih trica i propustili priliku da susret odvedu u napetu završnicu. Muta Nikolić je tada pozvao minutu predaha i odmah su vratili vodu na svoj mlin. Susret je tu bio završen i jedino pitanje je bilo koji rezultat će stajati na semaforu po završetku susreta.

Young i Luka Žorić za Vukove su ubacili 20. Kod pobjednika Williams-Goss je dao 20, a Vanja Marinković 19 poena.

U sljedećem kolu Cibona gostuje kod FMP-a, a Partizan i Zvezda će igrati “vječni derbi”.