#234

Partizan rutinski protiv Cibone

Partizan i Cibona danas su odigrali predzadnji susret regionalne lige. Partizan je pokazao više u ovoj utakmici, a prvenstveno da imaju puno veći fond igrača te samim time i veću raznovrsnost u napadu. Nakon ovog susreta oni su na omjeru 5-1 dok je Cibona poravnala svoj omjer pobjeda i poraza na 3-3.


Partizan Beograd – Cibona Zagreb 80:71 (20:15; 38:30; 58:53)

Partizan: Aranitović, Lauvergne 21, Westermann 6, Dallo, Mulutinov, Milosavljević 21, Bogdanović 19, Gagić 7, Musli 6, Šalić, Andrić, Bezbradica
Cibona: Kus, Planinić, Blassingame 3, Šarić 9, Rozić 5, Jagodić 2, Junaković, Janning 13, Strawberry 20, Žižić 19, Arapović, Gabrić


Pred gotovo ispunjenom dvoranom Pionir u 17.00h svoj susret su započeli beogradski Partizan i Cibona iz Zagreba. Bolje su domaći otvorili susret. Do prve veće prednosti, 14:5, dolaze nakon koševa francuskog krilnog centra Geofreya Lauvergnea. Neven Spahija bio je primoran pozvati time-out i primiriti svoju ekipu. Nakon kratkog predaha Cibosi su bolje zaigrali ta uspjeli smanjiti prednost domaćina.

Po običaju najbolji su bili mladi Dario Šarić te Andrija Žižić.

Drugi period obilježila je dominacija Partizana u skoku, a razigrao se i Dragan Milosavljević koji je vezao dvije trice. Poslije tih koševa crno-bijeli su otišli na lijepih šest koševa razlike. Svjetla točka Cibone u drugoj dionici igre bio je Amerikanac Matt Janning koji je u tom periodu postigao deset koševa i preuzeo ulogu organizatora igre.

Na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 38:30 u korist Partizana.

Otvorila je Cibona nastavak s 5:0, ali ekspresno domaći vraćaju balans u utakmicu preko Đorđe Gagića. Cibonina obrana se bazirala na koncepcijskom riziku puštanja visokih igrača Partizana, ali to nije najbolje funkcionirala. Kada bi ovi i promašili loše bi se zatvarao defanzivni skok. Tijekom cijele treće četvrtine domaći igrači su kontrolirali i igru i rezultat, a pet minuta do kraja imali su najvećih plus jedanaest.

Ipak dobro su gosti odigrali taj završni dio, prvenstveno zahvaljujući Darrylu Strawberryu te je četvrtina završila rezultatom 58:53.

Partizan odlično otvara posljednju dionicu igre. Raspucali su se crno-bijeli s vanjskih pozicija, a agresivnom igrom u obrani tjerali su Vukove na početničke greške u fazi napada. Nakon koša s krilne pozicije Bogdana Bogdanovića domaći opet vode s jedanaest razlike.

Kontroliranom igrom Partizan nije dopustio Ciboni da se do kraja utakmice rezultatski približi i opasnije zaprijeti.

Cibona u sljedećem kolu dočekuje Mega Vizuru gdje će pobjeda biti imperativ dok Partizan putuje u Hercegovinu na noge Širokom Brijegu.