Pavle Marčinković novi je igrač Sonik Puntamike

Nakon što je protekla dva tjedna proveo trenirajući s košarkašima Sonik Puntamike kako bi što je moguće spremniji dočekao nadolazeću sezonu, aktualni hrvatski reprezentativac Pavle Marčinković danas je potpisao ugovor s klubom iz Jazina te će biti na raspolaganju treneru Stipi Kulišu u prvom kolu HT Premijer lige u kojem Puntamičani gostuju kod Vrijednosnica Osijek.

Iskusni krilni igrač odlučio je ostati u rodnom gradu te je procijenio da će u redovima Sonika imati kvalitetne treninge i dobiti sve što mu je potrebno kako bi nastavio pružati visoku razinu igara koju je prikazivao u posljednjim sezonama.

Marčinković je karijeru počeo u KK Zadar s kojim je već u prvoj seniorskoj sezoni došao do naslova hrvatskog prvaka, da bi na jesen 2011. godine preselio u Cibonu. Dobre igre u redovima momčadi iz Savske dovele su ga i do hrvatske reprezentacije čiji je član posljednjih devet godina, a nakon kraćih inozemnih izleta u Bugarsku i na Cipar krajem 2013. skrasio se u Zagrebu.

U momčadi iz Trnskog proveo je naredne tri i pol sezone, nakon čega je preselio na Gripe gdje je pomogao nekadašnjem trostrukom prvaku Europe u povratku među regionalnu elitu, a odigrao je i važnu ulogu u dolasku do dvaju finala domaćih natjecanja u kojima su Splićani prošle godine poraženi od Zadra.

Marčinković je ljetos nastupio za hrvatsku reprezentaciju koja je zaustavljena u polufinalu kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre, a 32-godišnji krilni igrač je u sve tri utakmice odigrao bitnu rolu, provodeći na parketu gotovo 20 minuta u prosjeku.

Dolazak hrvatskog reprezentativca u redove Sonik Puntamike nedvojbeno će biti veliko pojačanje za momčad Stipe Kuliša pred nadolazeću sezonu.

FOTO: fiba.basketball

Related Articles