Pekari osvojili Streetball turnir u Belišću

Array

Nakon gotovo šest godina stanke, u subotu, 9. lipnja na Trgu Ante Starčevića u Belišću održano je natjecanje u uličnoj košarci, tradicionalni Streetball

Organizatori ovogodišnjeg turnira bili su Košarkaški klub Belišće i Grad Belišće. Natjecanje je u 9 sati ujutro otvorio predsjednik Košarkaškog kluba Belišća Zoran Uranjek koji je svim sudionicima zaželio puno uspjeha na turniru sa porukom da turnir ostane tradicija u Belišću. Turnir je trajao tijekom cijeloga dana u pet dobnih kategorija (seniori, juniori, kadetri, mlađi kadeti i škola košarke).

Jutarnje utakmice započele su sa najmlađom kategorijom škole košarke, igrači rođeni 2001. godine i mlađi gdje je nastupilo ukupno 5 ekipa. U ovoj kategoriji prvo mjesto osvojila je ekipa Vatreno Belišće u sastavu N.Brajković, S.Polanc, E.Weber i K.Ivoš, 2. mjesto osvojila je ekipa Vatreni strijelci u sastavu K.Budić, T.Ernješ, M.Gurdon i N.Savai, dok je 3. mjesto osvojila ekipa Vatreni adidas u sastavu F. Ištoković, D. Petrović, J. Jerbić i J. Mateša. Nagrade za prvo mjesto (košarkaške lopte) osigurao je sponzor Lions club Valpovo-Belišće, dok je za tri ekipe natjecatelja u ovoj kategoriji nagrade osiguralo sponzor Hypo Alpe – Adria Bank d.d. Zagreb – Poslovnica Valpovo, te za treće mjesto tvrtka Vatropromet d.o.o. iz Osijeka. Nagrade u ovoj najmlađoj kategoriji uručili su zamjenica gradonačelnika Marija Ilić, predsjednik Gradskog vijeća Dinko Huis, predstavnik Lions kluba Boris Karša te predstavnici Košarkaškog kluba Belišće Boris Hartman i Goran Vidaković.

U kategoriji mlađih kadeta nastupile su tri ekipe gdje je 1. mjesto osvojila ekipa Kraljevi u sastavu T. Jurkić, L. Inić, A. Janković i B. Katalinić, 2. mjesto ekipa Banditi u sastavu A. Branković, F. Maravić, B. Funtak i A. Korpar dok je 3. mjesto osvojila ekipa Simpsoni u sastavu B. Čosić, D. Tadić i P. Rosić. Nagrade za prvo mjesto (košarkaške lopte) uručio je sponzor vlasnik restorana Fontana, dok je za drugo mjesto nagrade osigurala sponzor Hypo Alpe – Adria Bank d.d. Zagreb – Poslovnica Valpovo i za treće mjesto Vatropromet d.o.o. iz Osijeka.

U kategoriji kadeta nastupilo je 5 ekipa, gdje je 1. mjesto osvojila ekipa Crveni kontenjeri u sastavu L. Krznarić, H. Oršulić, S. Kitonić i J. Oršulić, 2. mjesto ekipa Paklena naranča u sastavu P. Krišković, T. Petovari, M. Nađ i M. Horvatiček, dok je 3. mjesto osvojila ekipa K.K.Muve u sastavu D.Muhar, F.Grugurić, M.Maravić i D.Kitonić. U ovoj kategoriji nagrade su osigurali sponzori Košarkaški klub Cedevita iz Zagreba (košarkaške lopte), zatim Turistička zajednica grada Belišća i restoran Fontana iz Belišća. U kategoriji Juniora nastupile su dvije ekipe gdje je 1. mjesto osvojila ekipa Svejedno u sastavu P.Fumić, M.Mikulić, T.Kazimić i D.Blažević i 2. mjesto pripalo je ekipi Šimšije u sastavu F.Đurković, M.Veić, D.Stanković i D.Grgurić. Nagrade za provoplasiranu ekipu u ovoj kategoriji osigurao je Harburg-Freudenberger d.o.o. Belišće sa sportskim dresovima dok je za drugo mjesto nagrade za sve ekipe osigurala Hypo Alpe – Adria Bank d.d. Zagreb – Poslovnica Valpovo.

Seniorska kategorija natjecatelja započela je sa natjecanjem poslije podne gdje je u konkrenciji od 10 ekipa, 1. mjesto osvojila ekipa Pekara Čičak u sastavu I.Čičak, M.Soldo, M.Ljutak i M.Tadić koji su osvojili dresove Košarkaškog kluba Cedevita. Drugo mjesto osvojila je ekipa Is it cause I’am black? U sastavu J.Lipovac, N.Peternek, A.Maltašić i T.Marinović koji su osvojili sportske dresove sponzora Zajednice športskih udruga grada Belišća dok je 3. mjesto osvojila ekipa Miro i sinovi u sastavu G.Vidaković, I.Budimir, K.Gmajnički i V.Vele. Prije završnih utakmica u seniorskoj kategoriji održano je i natjecanje u tricama gdje je među gotovo 20 natjecatelja bio najbolji Mladen Pavlović dok je kod građana najbolji u tricama bio Filip Đurković.

Svim nazočnima na turniru predstavili su se članovi plesne skupine Zumba i mladi glazbenici rep glazbe iz Kitišanaca. Na kraju turnira predsjednik K.K.Belišće Zoran Uranjek u nazočnosti predsjednika Zajednice športskih udruga grada Belišća Branka Kaptalana te predstavnika sponzora restorana Fontana i prodavaonice sportske opreme Draft iz Valpova čestitao je svim nagrađenima te zahvalio Centru mladih, Savjetu mladih grada Belišća i grupi Fora na pomoći u organizaciji turnira.

Related Articles