Perasović predstavio plan priprema za Eurobasket, prva utakmica protiv Novog Zelanda

Array

Danas je na konferenciji za medije Hrvatskog košarkaškog saveza izbornik Velimir Perasović predstavio Plan i program priprema seniorske reprezentacije za predstojeći EuroBasket. Poznati su suparnici za osam službenih pripremnih ogleda, a jednu zatvorenog tipa ćemo odigrati protiv Bosne i Hercegovine.

Za prvu provjeru je planiran Novii Zeland u Slavonskom Brodu krajem srpnja, a posljednja će biti uoči prvenstva na turniru u Zagrebu. Izbornik je zadovoljan sa Planom.

Mi smo imali sedam utakmica dogovorenih prije nego što sam ja postao izbornik, trebalo je naći još dvije – tri. To je period početka priprema kada puno reprezentacija neće ni krenuti s njima, možda i ne žele i imali smo problema da nađemo suparnika. Uspjeli smo pronaći dvije adekvatne reprezentacije i mogu reći da sam zadovoljan s kompletnim planom priprema za Eurobasket.

Prvo okupljanje je u Zagrebu, a nakon liječničkih pregleda slijedi Sv. Martin. Reprezentacija neće biti u startu kompletna.

Nemam definirano s koliko ću igrača startati, zavisi o tome koliko će ih biti na početku priprema. NBA je definitivno potvrdila da do 1. kolovoza igrači ne smiju trenirati. Vjerojatno će biti još pokoji igrač koji će doći kasnije, možda zbog moje odluke, a možda zbog nečeg drugog. Ono što je sigurno da će 12 igrača sigurno startati s pripremama – dodao je Perasović.

Objavljen je i stožer reprezentacije, Dario Gjergja će kao osobni izbor Perasovića biti pomoćni trener. Prošlih tjedana kontaktirao je skoro sve potencijalne reprezentativce:

Većinu igrača sam kontaktirao. Moja nekakva percepcija je da su oni izuzetno motivirani, puni želje i da jedva čekaju da dođu. Mislim da je to puno izraženije nego što je bilo u moje vrijeme. Deklarativno ili ne, ja ne sumnjam u njihove riječi. Kod nikoga nisam osjetio da ne želi doći! Čak je 90 posto njih, zapravo su svi rekli da će doći prvog dana, sada vidjet ćemo koje su realne mogućnosti. Što se tiče naših košarkaša, stvarno nema nikakvih problema u komunikaciji. Druga stvar su dva Amerikanca od kojih nemamo potvrdu, ali nije negativan odgovor. To je zapravo ono što nemamo definirano, no nećemo previše čekati. Dat ćemo im jedno razumno vrijeme da odgovore

Opcija je i novi Amerikanac, ali i igranje samo s hrvatskim igračima: Ništa nije isključeno! Lagao bih kada bi rekao da u ovom trenutku ne pratim američke košarkaše u slučaju da ova dvojica kažu ne, ali isto tako nisam baš siguran hoće li to biti rješenje – izjavio je za HRT Perssović, a na upit o favoritima je odgovorio:

Europsko prvenstvo je izuzetno kvalitetno gdje govoriti o favoritima, osim Francuza i Španjolaca, je apsurdno. Svako svakoga može pobijediti. Mi spadamo u grupu reprezentacija koja može uzeti medalju, ali isto tako i ne.

Iz HKS-a ovih dana dolazi par novina. Spomenimo da je potpisan novi sponzorski ugovor sa slovenskim proizvođačem piva, a i službena stranica je dobila novi, bolji i funkcionalniji izgled.

Related Articles