Perasović: Utakmicu smo izgubili odmah na startu

Array

U Zaragozi je u subotu započeo turnir španjolskog košarkaškog Superkupa, a u finalnom će nedjeljnom ogledu igrati dvije najjače momčadi tog podneblja – Barcelona i madridski Real.

Valencia u polufinalu nije uspjela iznenaditi Barcelonu, te su Katalonci slavili 77-63 u ogledu u kojem je hrvatski centar Ante Tomić za Barcelonu postigao 12 poena uz šut iz igre 6-6 za devetnaest minuta igre.

Kod trenera poražene momčadi, Hrvata Velimira Perasovića, nakon ogleda su se izmijenjivali razočarenje i realnost.

“Utakmicu smo izgubili odmah. Nakon što je Barcelona povela 17-3 bilo je teško vratiti se. Ostatak utakmice smo odigrali donekle zadovoljavajuće, parirali smo uglavnom suparniku, ali nismo došli do serije s kojom bi se vratili u igru za pobjedu” rekao je Perasović i dodao:

“Nekako imam dojam da smo opet na početku. Mislili smo da smo se uigrali tijekom priprema, ali nas je početak utakmice unazadio. Ništa, idemo raditi dalje jer pred nama je još dovoljno vremena da se kvalitetnije posložimo prije pravog početka sezone.”

Perasović je na kraju zaključio:

“Izgubili smo od Barcelone, to nikada nije sramota. Rekao bih da je odlučilo i iskustvo, makar ako igraš kako treba, onda niti iskustvo suparniku ne pomaže uvijek. No, mi nismo bili pravi. Je, u glavama je bilo da smo Barcelonu dobili u dvije pripremne utakmice, ali je ova ipak bila dosta drugačija utakmica i okolnosti oko nje.”

Related Articles