Pešić o Delaneyu:”Nije se htio vratiti bez da mu produžimo ugovor”

Trener Barcelone Svetislav Pešić progovorio je za srpske medije o odlasku Malcolma Delaneya iz kluba.

“Malcolm se nije pojavio u klubu, njegov agent je tražio da mu produžimo ugovor. Još četvoricu igrača imamo koji nemaju ugovor, a treniraju. Tražili smo ga da se vrati. U slučaju nastavka sezone ostao bi ovdje, a ako se ne bi igralo išao bi kući. Odbio je tu ponudu uz obrazloženje kako agent želi da odmah produžimo ugovor. Nemamo što produži vati, ugovor mu ističe 30. lipnja.”

Amerikanac je tako napustio glavni grad Španjolske, a trenutno je najbliži potpisu za Milano. Pešić se osvrnuo i na dogovor Eurolige i ELPE o tome kako će igračima biti isplaćeno 80% ugovora ako se sezona ne nastavi.

“Skoro polovica euroligaških igrača nije u tom udruženju. Ta odluka ima određenu snagu, ali svaka zemlja je to drugačije rješavala. Uostalom, igrači nemaju ugovore s Euroligom, već klubom, a igraju i domaća natjecanja. Barcelona je među prvima donijela odluku da za vrijeme karantene plaće budu 30%, a kada se ona prekine, svi se vraćaju na punu plaću, neovisno hoće li doći do nastavka natjecanja. Igrači Bayerna potpisali su da za posljednja tri mjeseca primaju 70% plaće, pa taj sporazum Eurolige i ELPE i nema neku snagu.” – zaključio je Pešić.

Related Articles