Zadarski košarkaši počeli s treninzima na Višnjiku

Kako je i najavljeno ranije, dio seniorskih prvotimaca Košarkaškog kluba Zadar s današnjim danom vratili su se u Krešin dom.

Poznata lica poput Martina Junakovića, Dominica Gilberta, Karla Uljarevića, Jure Planinića i Filipa Vujčića priključili su se treninzima danas prijepodne te pridružili mlađim snagama koje su s grupnim radom krenuli prije nepuna dva tjedna i netom nakon prvog vala popuštanja mjera civilnog stožera Republike Hrvatske.

(Foto: Šime Zelić / KK Zadar)

Dobrog raspoloženja nije manjkalo i na ozarenim licima naših igrača moglo se vidjeti koliko im je košarka i sve vezano uz istu nedostajalo.

Iako su za cijelo vrijeme trajanja karantene svi bili u individualnom trenažnom održavanju optimalne spreme i direktnom kontaktu putem video veze zahvaljujući pomno osmišljenom i prilagođenom programu kondicijskog trenera Maria Mandira, ambijent dvorane Krešinog doma i zajednički momčadski rad nakon dva mjeseca, kao i podsjetnik na trenutke u kojima smo zajedno s našim navijačima, posebice ove sezone proživjeli toliko zajedništva, ponosa i sreće ipak su, nedvojbeno nešto zaista posebno.

(Foto: Šime Zelić / KK Zadar)

Potvrdio je to i Martin Junaković nakon prvog odrađenog treninga na Višnjiku.

“Bilo mi je izuzetno drago vratiti se danas na Višnjik i siguran sam da je i ostalima bilo jednako drago. Nadam se kako ćemo ovaj neki period iskoristiti da radimo na nekim stvarima i da stvorimo kemiju dok nam se ne priključi ostatak ekipe.” – poručio je 26-godišnji branič i nastavio o tome koliko mu je nedostajao Zadar…

“Sigurno da mi je falio Zadar za cijelo vrijeme trajanja pandemije, prvenstveno treninzi i utakmice, kao i svi ljudi, društvo i prijatelji koje sam ovdje upoznao, nisam ih još sve stigao obići, ali ima dana.” 

Martin je ukratko osim osobnih dojmova, podijelio i dojmove svojih donedavnih suigrača s kojima je u stalnom kontaktu, ali i s kojima je kroz čitavu sezonu imao sjajan odnos i održavao, toliko puta naglašenu iznimno dobru atmosferu.

“Bio sam u kontaktu s većinom igrača iz prošlogodišnje momčadi, iako se ne zna još puno kako će to sve skupa izgledati sljedeće sezone, svi su izrazili želju da se ponovno vrate, jer prošla sezona je bila, uz sve poteškoće u ABA ligi, vrhunska godina uz osvajanje Kupa tako da se i osobno nadam kako će se većina igrača vratiti nazad.” 

Related Articles