Pete Mickeal potpisao za UCAM Murciu

Jedan od najboljih igrača španjolske ACB lige prošlih godina, amerikanac Pete Mickeal potpisao je ugovor na mjesec dana za UCAM Murciu s mogućnošću produljenja do kraja sezone ukoliko zadovolji struku kluba.

Mickeala se najviše sjećamo po odličnim igrama za Barcelonu, ali u zadnje dvije sezone imao je puno problema sa ozljedama te su njegove brojke znatno pale. Iako više nije u cvijetu mladosti (sljedećeg mjeseca će napuniti  36 godina), čelnici UCAM Murcie odlučili su mu dati šansu da u mjesec dana pokaže da još može igrati na visokoj razini i da su ozljede stvar prošlosti.

Malo tko se može pohvaliti trofejima i priznanjima kao Mickeal. Osvojio je Euroligu, dvije Endesa lige (španjolsko prvenstvo), tri puta je osvajao Copa del Rey (kup) i pet puta Superkup Španjolske. Igrao je finale ULEB kupa za Makedonikos, a sa Kansas City Knightsima je osvojio američku ABA ligu s omjerom pobjeda i poraza 32-5, a te je godine bio proglašen i najboljim igračem lige. Individualne nagrade nećemo niti nabrajati.

Do sada je igrao za NCAA momčad University of Cincinnati, Tampa Thunder Dogse, Kansas City Knihtse, Talk`N Text Phone Palse na Filipinima iz kojih je došao u Peristeri koji mu je bio prvi Europski klub. Zatim je otišao u Dinamo iz Moskve pa u Makedonikos iz kojeg je po prvi puta otišao u Španjolsku, točnije u Breogan. Nakon sezone u Španjolskoj gdje je postizao 19,3 poena po susretu i hvatao 7,3 skoka pomalo iznenađujuće odlazi u Daegu Orionse iz Koreje, ali tamo se zadržao samo jednu sezonu, a onda slijedi povratak u Španjolsku. Potpisao je za Tau Ceramicu gdje se zadržao nešto manje od dvije sezone, a zbog financijskih problema odlazi u Barcelonu za koju je igrao do prošle sezone.