Srijeda, 28 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Petorica napuštaju Cedevitu, Nurkić odlazi u NBA!

  Budući da je nekolicina igrača po isteku ugovora odlučila potražiti novu sredinu, sve je izglednije da će roster hrvatskog prvaka, zagrebačke Cedevite, doživjeti značajnije izmjene u odnosu na proteklu sezonu.

  - Advertisement -

  U novoj sezoni u dresu Cedevite tako nećemo gledati Marina Baždarića koji je najavio odlazak u igračku mirovinu, ali i ostanak u klubu. Dosadašnji kapetan Vitamina radit će na mjestu skauta te u omladinskom pogonu. Osim njega, ugovor je istekao Goranu Sutonu i Ivi Baltiću. Miro Bilan u dresu Houston Rocketsa na ljetnoj ligi u Orlandu traži priliku u najjačoj ligi svijeta, dok će tamo sigurno završiti 16. pick Denver Nuggetsa na ovogodišnjem draftu Jusuf Nurkić. Potvrdio je to i sportski direktor Cedevite Matej Mamić:

  „Mi Jusufa nismo spriječili u njegovoj želji da ode u NBA iako je tu opciju u ugovoru imao tek od sljedećeg ljeta. Naprotiv, nama je također čast da smo jednog našeg igrača, po prvi puta u klupskoj povijesti, plasirali u NBA. Tako smo pokazali da smo na dobrom putu, da se kod nas dobro radi i da igrač iz našeg kluba, mladi igrač, može doći i do NBA lige. Nurkiću hvala na svemu, ostavio je sigurno trag u Cedeviti iako ima tek 19 godina. Želimo mu svi od srca da uspije ostvariti san i da zaigra uz ozbiljnu minutažu u Denveru.“

  Prema tome, Cedevita će krenuti u potragu za pojačanjima na unutarnjim pozicijama koja će zaigrati uz Tomislava Zubčića i Marija Delaša. Otvoreno je i mjesto na poziciji razigravača, gdje se, uz Nemanju Gordića i Antu Delaša, očekuje dolazak Amerikanca. S druge strane, potraga je završena za igračima na pozicijama 2 i 3 za koje će konkurirati Luka Babić, Fran Pilepić, Ivan Ramljak, Marko Tomas i Lovro Mazalin.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE