Petra Baban i Klara Rimarčuk nove su igračice Košarkaške akademije Žana Lelas

Košarkaška akademija Žana Lelas predstavila je svoja dva pojačanja na bekovskim pozicijama za novu sezonu Petru Baban i Klaru Rimarčuk.

Devetnaestogodišnja Splićanka Petra Baban tako se po drugi puta vraća u KAŽL čije je boje prethodno branila u sezoni 2016-2017 kao kadetkinja. Pored KAŽL igrala je još za Adriatic, Split, a posljednje dvije sezone provela je u Šibeniku.

U sezoni za nama za Šibenik je upisala 18 ligaških nastupa u kojima je postizala 9,3 poena, uz 3,1 skok, i 1,2 asistencije po utakmici.

 Klara Rimarčuk, Brod na Savi/Foto Josip Šebalj

Klara Rimarčuk također je 2004. godište, a u redove splitskog kluba dolazi iz Broda na Savi u kojem je ponikla te provela svoj cijeli dosadašnji period igračke karijere. U Brodu na Savi razvijala se pod vodstvom svog oca Dražena Rimarčuka, koji je dugogodišnji trener ovog kluba.

Klara je iz sezone u sezonu dokazivala svoj talent i potencijal, a prošla sezona može se reći da joj je i uvjerljivo najbolja u dosadašnjoj karijeri. Odigrala je 20 ligaških utakmica u kojima je prosječno ostvarivala učinak od 13,6 poena, 3,3 skoka i 2,7 asistencija po utakmici te će zasigurno biti veliko pojačanje za ambicioznog splitskog premijerligaša.

Related Articles