KK Zadar je po četvrti put prvak Hrvatske! Luka Božić je MVP finala!

5-0. To je omjer Danijela Jusupa protiv Cibone i Splita u polufinalu i finalu prvenstva Hrvatske.

Težak zadatak je danas imao Srđan Subotić, morao je svladati Zadar u krcatoj dvorani Krešimira Ćosića pred više od 9.000 navijača. Ali jednostavno Zadar je odigrao van svake pameti na krilima svojih navijača, a Danijel Jusup je još jednom pokazao kakav je velemajstor svog zanata.

Od samo početka utakmice to je bila jednosmjerna ulica, šut Zadra je radio dok su se Splićani mučili s izgradnjom napada, jurili su, forsirali vanjski šut koji nikako nije slušao, a u međuvremenu su i promašili nekoliko zicera.

Nakon prve četvrtine se Zadar odvojio na 10 poena razlike da bi na poluvremenu već imao 25 poena viška i tu je zapravo priči bio kraj. U drugom poluvremenu je Zadar dodatno stisnuo dok je dojam bio da su Splićani samo čekali kraj utakmice da se pokupe u svlačionice.

Highlight utakmice je definitivno bila fenomenalna zadarska publika koja je napokon napunila ovu prekrasnu dvoranu do kraja i nije stala s navijačkim pjesmama. Zadar je to trebao i zaslužio.

Zaslužio je i MVP povike cijele dvorane fenomenalni Luka Božić. Zaslužio ih je jer je držao konstantnu cijelu sezonu, nisu ga omele kritike javnosti, problemi s reprezentacijom te svi problemi koji su snašli Zadar ove sezone. On je završio finalnu seriju s 22,7 poena, 11,3 skokova i 7,0 asistencija u prosjeku i uzeo trofej MVP-a finala!

Za kraj smo ostavili Danijela Jusupa, čovjeka koji je upravo osvojio jedini trofej koji mu je falio u bogatoj karijeri, a to je naslov prvaka Hrvatske! Jupe je u polufinalu i finalu svladao najveće rivale Cibonu i Split s ukupnih 5-0. Izgubio je Jordana na pola sezone, Čamparu pred finale, dvije najmekše ruke svoje ekipe, ali Zadar je svejedno ubacio sjajnih 13 trica što je bio i ključ današnje pobjede!

Možemo povući paralelu i s majstoricom od prije dvije sezone kada su se ove ekipe našle u istoj dvorani, a Zadar je također razbio Split rezultatom 84-57.

Zadar je danas predvodio Luka Božić s triple-doubleom (16 poena, 13 skokova, 11 asistencija, 4/9 iz igre), dok su za Split apsolutno podbacile dvije glavne zvijezde Mavra i Shorter (2/17 kombinirani šut). Pobjeda Zadra 99-62 za ukupnih 3-0!

Čestitke Zadru, treneru Jusupu i MVP-u Luki Božiću na osvojenoj tituli!

Related Articles