Petrović: Izgubili smo šanse za Final Four

Array

Cedevita je sve šokirala porazom u Mađarskoj protiv Szolnoki Olaja rezultatom 64:59 i time upisala treći poraz zaredom. Momčad iz Zagreba je zakomplicirala svoju situaciju u borbi za Final Four, pa će morati tražiti sve pobjede iz preostala četiri kola. Mada je Cedevita vodila gotovo cijeli susret i prije zadnje četvrtine imala prednost od osam koševa razlike, uspijeli su sve uprskati u posljednjoj četvrtini koju su izgubili s čak 13 razlike.

Trener Cedevite, Aco Petrović, je bio vidno nezadovoljan poslije utakmice i izrazio je kako je njegova momčad izgubila šansu za Final Four regionalne ABA lige.

“U iznimno teškim uvjetima izgubili smo utakmicu u trenucima kada smo imali osam razlike, dva promašena zicera, dvije izgubljene lopte i Szolnoki se vratio natrag u igru i u jednoj rekao bih paklenoj završnici oni su zadnja dva napada poentirali,” kazao je Petrović.

“Mi smo napravili grešku jer smo u odnosu na Florenca otišli ispod bloka. Florence je zabio tu jedinu tricu na utakmici. Međutim, to je bilo u trenucima kada je sa -1 podigao na +4. I naravno zadnja obrana Suton je otišao braniti pick po svome i to je rezultiralo ispadanjem obrane”, objasnio je završnicu susreta trener Cedevite.

“Mislim da smo ovime izgubili šanse za Final Four,” završio je Petrović.

Na drugoj strani trener Mađara, Nenad Aščerić, je bio zadovoljan predstavom svojih igrača i još jednom je naglasio kako utakmica traje 40 minuta.

“Očekivali smo tešku utakmicu i dobili smo 40 minuta borbe. Ponosan sam na svoju momčad zato što je bila usredotočena i na kraju pobijedila,” rekao je Aščerić.

Najbolji strijelac utakmice s 15 koševa dolazi iz redova Szolnokija – Marton Bader je izrazio koncentraciju kao važan čimbenik pobjede.

“Presretan sam. Bila je to dobra utakmica, ostali smo koncentrirani do samog kraja susreta. Pokušat ćemo tako nastaviti i ubuduće,” kratko je prokomentirao Bader.

Related Articles