Petrović objavio popis putnika za olimpijske kvalifikacije

Array

Osam dana prije prve utakmice Kvalifikacija za Olimpijske Igre hrvatski izbornik Aleksandar Petrović objavio je popis putnika na isti. Spisak od 15 igrača, koliko ih se našlo u protekloj fazi priprema skraćen je za tri imena – ona Ante Delaša, Filipa Kraljevića i Frana Pilepića.

Tako će se u Torinu pod obručima boriti Marko Arapović, Miro Bilan, Darko Planinić, Željko Šakić i Dario Šarić, s vanjskih pozicija prijetiti će Luka Babić, Bojan Bogdanović, Mario Hezonja, Filip Krušlin i Krunoslav Simon, dok će napadima dirigirati Rok Stipčević i Roko-Leni Ukić.

U pripremnoj fazi reprezentacija Hrvatske odigrala je tri utakmice. Nakon početnog poraza od Kanade u istarskom Novigradu, istu momčad savladali smo u talijanskom Jesolu, gdje smo jučer sa 90:69 bili bolji i od Čeha. Svoju prvu utakmicu na kvalifikacijskom turniru u Torinu Hrvatska će sljedećeg utorka odigrati s domaćinom Italijom, a dan kasnije igramo s Tunisom.

Konačan popis zasigurno nije savršen i svatko bi na njega umjesto pojedinih imena stavio nekog drugog, a šta o svemu ima za reći naš kolumnist Patrik Mršnik pročitajte u subotnjem izdanju Buzzer-Beatera.

Related Articles