Šakić potpisao za Cibonu

Array

Vijest da je najstariji debitant u povijesti hrvatske košarkaške reprezentacije vraćen u svoj matični klub objavio je BeoBasket na svom Twitter profilu. Igrač pod paskom Miška Ražnatovića lani je igrao za sastav bugarskog prvaka Lukoil Academica. Prije bugarske avanture, a nakon odlaska iz Dubrave Šakić je igrao za BiH-klubove, Zrinjski i Široki, potom za talijanski Montegranaro i španjolsku Manresu.

Nakon staža u reprezentacijama mlađih uzrasnih kategorija, iz naftalina ga je lani izvukao Velimir Perasović koji je njegove partije iz ACB-lige gledao iz pozicije tadašnjeg trenera Valencije. S 27 godina nosi titulu “najstarijeg mladića”, a i ove godine se nalazi u A-vrsti pred početak kvalifikacijskog tunira za Olimpijske igre u Torino.

Košarkaška priča Želja Šakića nalik je filmskom scenariju. Ukratko, nakon što je 2006. godine proglašen prekobrojnim u Ciboni bio je na korak od napuštanja košarke. Osam godina kasnije popeo se do zvjezdane prašine u španjolskim košarkaškim dvoranama i postao konkurentan za nastupe u reprezentativnoj majici. Htjeli su ga  u Ciboni i tada, no 2014. godine Manresa je bila brža.

Šakić je i samo jedan u nizu dokaza o menadžerskoj/općenito košarkaškoj providnosti Miška Ražnatovića koji je svojedobno potpisao talentiranog, a do tada nikad dokazanog 25-godišnjaka.

Related Articles