Petrović: Radnički je pogodio velike šuteve, a mi nismo

Array

U nedjelju je Cedevita odradila posljednju utakmicu prije blagdanske pauze, treću u tom tjednu. Nakon dvije domaće pobjede, protiv Širokog i Budućnosti, uslijedilo je gostovanje u Kragujevcu.

Tri četvrtine su igrači Aleksandra Petrovića imali konce u svojim rukama, no na kraju je prevagu donijela vruća šuterska ruka Aleksandra Ćapina koji je u posljednjoj četvrtini zabio pet trica, a mirnoću je sačuvao i u samoj završnici te onemogućio gostima iz Zagreba da se vrate i preokrenu rezultat.

Trener gostiju još je jednom u svojoj izjavi ponovio postulat o četrdeset minuta pribranosti na terenu.

“Kada igrate na ovakvim terenima, poput Jezera, o kojem govorim u pozitivnom kontekstu, morate biti koncentrirani svih 40 minuta. Mi smo bili samo 38.”

Poraz je sagledao kroz prizmu propuštenih šansi, jedne da povećaju vodstvo i tako prelome utakmicu na početku drugog dijela, a druge u vidu slabe obrane trice koja je bila prisutna s obje strane, čitavu utakmicu, no skupo je na kraju stajala njegove igrače.

“Prvi put smo propustili šansu na 46:38, kada smo Sinoveca ostavili samog na tri poena. Drugi put je to bilo na 55:50, kada smo primili dvije trice Varde. Na kraju se utakmica može svesti na jednu rečenicu. Radnički je pogodio velike šuteve, a mi nismo i to je odlučilo.”

Trener pobjedničke momčadi, Miroslav Nikolić, pohvalio je MVP-a utakmice, ali i borbenost svojih igrača.

“Ovo je velika pobjeda za nas. Ćapin je sačekao i prepoznao pravi trenutak i pogodio pet trojki. Borili smo se, izginuli na terenu. I da nismo pobjedili, posle takvog pristupa, nitko nam ne bi smio zamjeriti.”

Svjestan je ipak da unatoč pobjedi, utakmica nije bila najbolja predstava njegove momčadi, a slaže se s Acom u pogledu toga što je odlučilo pobjednika.

“Ovo nije bila naša najzrelija utakmica, u nekima smo igrali taktički mnogo bolje, pa smo izgubili. Ali, odlično smo šutirali što je na kraju presudilo.”

Radnički je ostao u trci za Final Four, a Cedevita si je malo zakomplicirala situaciju, nisu željeli s negativnim momentumom ići na odmor, no što je tu je. Sljedeću utakmicu u ABA ligi igraju 5. siječnja protiv Splita.

Related Articles