Utorak, 3 kolovoza, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  PH kadeti: Split, Dražen Petrović i Radnik osigurali poluzavršnicu

  U Dubrovniku je završeno trodnevno Prvenstvo Dalmacije za kadete na kojemu je šest klubova lovilo prva dva mjesta za poluzavršne turnire Prvenstva Hrvatske.

  - Advertisement -

  Split je na kraju na više nego uvjerljiv način osvojio titulu prvaka regije. U skupini su pobijedili s 39 poena razlike OKK Dražen Petrović iz Šibenika, s 34 Sonik, a u finalu su  s 93:59 još jednom bili bolji od Šibenčana. Splitskom dvojcu Mati Kalajdžiću i Luki Kotrulji idu najveće zasluge za ovaj uspjeh.

  Najneizvjesnija utakmica je bila ona u skupini, u kojoj je domaći Dubrovnik u produžetku izgubio od Alkara, dok je najzanimljivija i najvažnija bila polufinalna između Zadra i OKK Dražen Petrović. Mladi Toni Nakić (pobjednik u šutiranju trica na prošlom ALL-Star susretu) je postigao 31 koš u pobjedi 70:59 i tako odveo svoju momčad među deset najboljih u Hrvatskoj. Zadranima je za sudjelovanje na PH još ostala samo jedna prilika, ona s mlađim kadetima.

  Na Sjeveru su kadeti Radnika iz Križevaca pobjedom protiv Vindije iz Varaždina 90:44 također osigurali poluzavršnicu PH. Momčad trenera Igora Lukše, predvođena Lukom Tomasom, je ponovila uspjeh kada je prije dvije sezone sa tom generacijom u mlađekadetskoj konkurenciji također prvak svoje lige.

  Poluzavršni turniri Prvenstva Hrvatske za kadete se igraju od 30. travanj do 3. svibanja.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE