PH kadeti: Split, Dražen Petrović i Radnik osigurali poluzavršnicu

U Dubrovniku je završeno trodnevno Prvenstvo Dalmacije za kadete na kojemu je šest klubova lovilo prva dva mjesta za poluzavršne turnire Prvenstva Hrvatske.

Split je na kraju na više nego uvjerljiv način osvojio titulu prvaka regije. U skupini su pobijedili s 39 poena razlike OKK Dražen Petrović iz Šibenika, s 34 Sonik, a u finalu su  s 93:59 još jednom bili bolji od Šibenčana. Splitskom dvojcu Mati Kalajdžiću i Luki Kotrulji idu najveće zasluge za ovaj uspjeh.

Najneizvjesnija utakmica je bila ona u skupini, u kojoj je domaći Dubrovnik u produžetku izgubio od Alkara, dok je najzanimljivija i najvažnija bila polufinalna između Zadra i OKK Dražen Petrović. Mladi Toni Nakić (pobjednik u šutiranju trica na prošlom ALL-Star susretu) je postigao 31 koš u pobjedi 70:59 i tako odveo svoju momčad među deset najboljih u Hrvatskoj. Zadranima je za sudjelovanje na PH još ostala samo jedna prilika, ona s mlađim kadetima.

Na Sjeveru su kadeti Radnika iz Križevaca pobjedom protiv Vindije iz Varaždina 90:44 također osigurali poluzavršnicu PH. Momčad trenera Igora Lukše, predvođena Lukom Tomasom, je ponovila uspjeh kada je prije dvije sezone sa tom generacijom u mlađekadetskoj konkurenciji također prvak svoje lige.

Poluzavršni turniri Prvenstva Hrvatske za kadete se igraju od 30. travanj do 3. svibanja.