Utorak, 3 kolovoza, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Grafičar ipak nije bez ambicija, Marko Proleta “zaštićeni” Ludbrežanin

  Prije par dana Siniša Beser, predsjednik Grafičara, nam je najavio da se uoči utakmica kvalifikacija neće pojačavati, eventualno će pokušati dovesti kvalitetnog igrača koji je 1995. ili 1994. godište:

  - Advertisement -

  “Rekli smo i na početku sezone da će kvalifikacije, ako ih izborimo, odigrati dečki koji su ih izborili. Nemamo ambicije za prvu ligu. Nama će svaka tekma biti fešta, pogotovo domaća gdje očekujemo i veću podršku navijača, a u gostima kako bude. Ako ugrabimo koju pobjedu, s obzirom na to da su se svi pojačali, biti će super. Doveli bi jedino igrača zaštićenog godišta, i ako to realiziramo biti će odlično.”

  I uoči svoje prve utakmice ta želja im je ostvarena, protiv Škrljeva će igrati  Marko Proleta, na poziciji na kojoj su najtanji, onoj popularno zvanoj “igrač zaštićenog godišta”. U prvenstvu su tu “poziciju” pokrivali igrači 1996, godišta, Bruno Dijanušić i Mihael Baćani, ali u kvalifikacijama su drugačija pravila i bilo je jasno da oni nisu u rangu kvalitete Bundovića, Herendića, Žižića, Bendera ili Milekića.

  Dubrovčanin Proleta (bek, 195, 1994) je prije dvije godine s juniorskom reprezentacijom Hrvatske osvojio naslov prvaka Europe. Nakon ispadanja Dubrovnika iz A1, karijeru je nastavio u Kvarneru 2010, s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor. U ovosezonskoj “regularnoj” sezoni odigrao je 13 utakmica na kojima je prosječno upisivao 2,3 koša i jedan skok.

  “Protiv Škrljeva sam igrao prijateljsku utakmicu dok sam bio u Kvarneru, a protiv Grafičara dok sam bio u Križevcima tako da se može reći da poznajem obje ekipe. Zadovoljan sam sa svim uvjetima, u 2 dana smo postigli dogovor. Nastojat ćemo izvući sto vise pobjeda i pomrsiti račune nekome od favorita, naročito doma gdje sam čuo da ih bodre navijači i gdje cijeli grad živi za ovo. To će bit jedan  impuls više” – rekao nam je poslijepodne novi igrač Centra svijeta.

  S ovim pojačanjem Grafičar je puno jači i večeras bi moglo biti vatreno Škrljevčanima, pogotovo ako ovu informaciju nisu na vrijeme imali.

  Statistiku UŽIVO pratite na našem portalu.

  Kvalifikacije

   

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE