PH mladi: Centar izgubio tri, Istok i Zapad dobili po dva mjesta

Array

Juniori Splita, kadeti i mlađi kadeti Cibone su prvaci Hrvatske za mlađe kategorije. Splićani su ponijeli titulu i U12 prvaka, otvorenog prvenstva na kojemu igraju najmlađi košarkaši.

Poznat je broj klubova po regijama u sljedećoj sezoni, najveći gubitnici su Centar i Jug, dok se broj klubova sa Zapada i Istoka skoro uduplao.

U ovoj sezoni Centar je imao čak 15 klubova, na svakoj poluzavršnici su sudjelovali s pet momčadi. Očekivala se dominacija klubova iz naše najjače regije, ali ipak se to nije dogodilo. Tako će u odnosu na prošlu godinu zagrebačka regija u sljedećoj imati po jedan klub manje na juniorskoj i mlađekadetskoj poluzavršnici, a u kadetskoj će sudjelovati sa samo tri kluba.

Jug (6) i Sjever (3) su ostali na istom broju klubova samo što je to sada u Dalmaciji drugačije raspoređeno. Plasman na juniorski Final Four Splita i Zadra donijeli su regiji dodatno mjesto i sljedeće sezone će imati tri kluba, a katastrofalni rezultati u mlađekadetskoj konkurenciji sveli su Dalmaciju na samo jedno mjesto.

Najveći dobitnici su Istok i Zapad. Dobre igre i rezultati Vrijednosnica i Kastva (kadeti) te Vukovara i Kvarner 2010 (mlađi kadeti) su donijeli po dodatna dva mjesta u tim kategorijama i sljedeće godine, po prvi puta, ove regije će imati po pet predstavnika.

Klupski kup Dražena Petrovića

Poznata sufinalisti Klupskog košarkaškog kupa Dražen Petrović, kao i prošle godine za pobjednika Kupa igrat će Cibona i Cedevita.

Cibona je na kraju prva s 170 bodova, a Cedevita druga s 135. Dalje slijede Split (108), Zadar 95, Kvarner 2010 (78) je peti, a u TOP 10 su još Zagreb (66), Dubrava (50), Vrijednosnice OS Darda (35), Feniks 30 i Rudeš (26).

Podsjetimo, ovo natjecanje nagrađuje rad u svim klupskim selekcijama i samo oni klubovi koji imaju uspjeha od mlađih kadeta do seniora mogu očekivati visoko mjesto. Mlađi kadeti, kadeti, juniori i seniori na Prvenstvima Hrvatske skupljaju bodove za klub da bi se na kraju sačinio poredak najuspješnijih na kojem su svi klubovi u Hrvatskoj koji su uspjeli osvojiti bodove. Najbolja dva dobivaju pozivnicu HKS-a za nastup na završnom natjecanju na kojem se igra tromeč u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

Na donjim linkovima možete pronaći rezultate sa natjecanja koja se boduju za Kup:

Mlađi kadeti
Kadeti
Juniori
A1 kvalifikacije
Liga za ostanak
Liga za prvaka

Related Articles