PH mladi: Kvarner, Cibona, Cedevita i Vukovar u borbi za prvaka Hrvatske

U nedjelju će biti poznat posljednji ovosezonski košarkaški prvak Hrvatske u službenoj konkurenciji, nakon Cibone u seniorskoj i kadetskoj, Splita u juniorskoj, titulu mlađekadetskog prvaka ponijeti će jedna od četiri ekipe koja je mjesto u završnici izborila na turnirima u Varaždinu i Vukovaru.

Danas Final Four otvaraju zagrebačke ekipe Cibona i Cedevita dok će o drugom finalistu odlučiti utakmica između domaćina Vukovara i riječkog Kvarner 2010.

Prema do sada prikazanom, veliki favorit za osvajanje prvog mjesta je Cibona koja nije imala problema u poluzavršnim utakmicama protiv Rudeša, Zagreba, Zadra i Vukovara. Mladi igrači Josefa Dulibića, koji je trenutno u Svetom Martinu s U19 reprezentacijom Hrvatske, su i u prvenstvu Centra bili bolji od Cedevite.

S tom procjenom se slaže i trener Vitamina, Siniša Mesić: “Po mom mišljenju Cibona je favorit prvenstva. No, mi ćemo, naravno, dati sve od sebe da pobijedimo”. Njegova momčad je zaokružila uspjeh svoga kluba, Cedevita jedina, sa sve četiri svoje ekipe, ima predstavnika u završnici Prvenstva Hrvatske.

U Varaždinu je Kvarner bio neporažen, upisao je četiri pobjede i nakon punih dvadeset godina regija Zapad ima ekipu za sam vrh. Podsjetimo, točno prije dvadeset godina su mlađi kadeti Jadrana bili prvaci Hrvatske. Riječane vodi Ivica Ćubelić koji je za regionalne novine izrazio zadovoljstvo s igrom svojom momčadi: “Naša je želja bila ući u polufinale. Zanimala me igra i pokazalo se da možemo svima parirati u svim segmentima. Možemo na kraju biti prvi, ali ne bi me razočaralo ni četvrto mjesto. To su još djeca i sve je moguće.”

Protivnici su im mladi Vukovarci, domaćini turnira, koji se za ovu završnicu već dugo pripremaju. Pažnju na sebe skrenuli su pretprošle godine na U12 Prvenstvu Hrvatske gdje su osvojili šesto mjesto, a od tada su vrijedno radili što je rezultiralo dobrim rezultatima na turnirima te osvajanjem prvog mjesta na Istoku. Velika potpora igračima Igora Modaleka biti će publika koja u ovom uzrastu često može biti presudna.

Polufinale (subota, 08. lipanj)
Cibona – Cedevita (17)
Kvarner 2010 – Vukovar (19)

Linkove ta statistiku uživo svih utakmica moći ćete naći na našem portalu i FB stranici, a sve rezultate poluzavršnica i završnica Prvenstvu Hrvatske možete naći na phmladi.crosarka.com.