Pietrus blizu Nancya, Vasileiadis Anadolu Efesa, Sieni novi trener

Array

Vrlo su aktivne Europske momčadi u potpisivanjima novih igrača, a Siena je dobila i novog trenera koji će na klupi zamjeniti Lucu Banchia.

Florent Pietrus je blizu povratka u SLUC Nancy. Prošle je sezone igrao u Španjolskoj, točnije kod našeg trenera Velimira Perasovića u Valenciji. Prosječno je igrao 15-ak minuta po susretu, a postizao je 3,3 poena i 2,7 skokova.

Odlični grčki šuter koji je posljednjih sezona igrao za španjolski Bilbao, Kostas Vasileiadis, trebao bi potpisati ugovor 1+1 sa turskim Anadolu Efesom. Vasileiadis je prošle godine u prvenstvu Španjolske u prosjeku postizao 13,8 poena, a u utakmicama EuroCupa 14,5.

Ponajbolji talijanski klub proteklih godina, Mens Sana Sienau novu će sezonu ući s novim trenerom. Kormilo prošlogodišnjeg prvaka Italije i osvajača nacionalnog kupa preuzima Marco Crespi. Crespi je u prošloj sezoni bio pomoćnik Luci Banchiu.

Od ostalih novosti spomenimo da su Bilbao i Milovan Raković sporazumno raskinuli ugovor. Raković je u prvenstvu Španjolske u prosjeku postizao 6,1 poen, a u susretima EuroCupa 8,2.
Bayern Munchen pojačao je svoje redove prošlosezonskim igračem Albe iz Berlina. Yassin Idbihi potpisao je ugovor na dvije sezone, a u prošloj je za Albu u utakmicama Eurolige postizao 7,9 poena, dok je u nacionalnom prvenstvu brojke povisio na 9,1 u prosjeku.

Related Articles