Petak, 18 lipnja, 2021
More

  Ne propustite

  Pino Gjergja o presudi:”Što oni misle, da ću ja šutjeti? Svi ti veliki patrioti u klubu su zapravo obični ksenofobi”

  Prije dva dana u javnost je plasirana vijest prema kojoj je legenda zadarske košarke Pino Gjergja osuđen na dvije godine zatvora zbog toga što je kao direktor KK Zadar u razdoblju od 2005. do 2009. godine u iznosu od šest milijuna kuna oštetio klupski proračun. Presuda je nepravomoćna, slijedi žalba, a o svemu se u razgovoru za Sportske novosti oglasio i sam Gjergja.

  “Budući da sam ja obogatio košarkaški klub Zadar, jer sam, po presudi, klubu “uštedio” šest milijuna kuna, očekujem da mi se donese smrtna kazna. Neka tako i bude…” – bio je ciničan Pino u uvodnom dijelu razgovora.

  Na pitanje tko je angažirao igrače, Gjergja je rekao sljedeće.

  “Angažman svakog igrača i novac za njega ovisio je o proračunu kojeg sam imao na raspolaganju. Niti jedan cent nisam mogao potrošiti bez odobrenja Upravnog odbora. A supotpisnici su bili predsjednici.” – rekao je te nastavio.

  “Kad sam opet došao u Zadar, klub mi je rekao da im ne trebam, da su dovoljno bogati. Tada angažiraju Arijana Komazeca i Dina Rađu. Rađa je dobio 1,2 milijuna dolara, a Komazec 100 tisuća dolara i kuću u Kožinu. Još uvijek imam te ugovore. Kad su u moje vrijeme dolazili takvi računi na naplatu, pitao sam što to plaćamo, a dobio sam odgovor: “Ne talasaj, šta te briga, ne daješ ti novce”.”

  Gjergja tvrdi da je od dolaska u klub bilo dogovoreno da on preuzme isključivo košarkaški dio priče.

  “Dogovor je bio da ja preuzmem košarku i nešto pametno napravim. Rekli su mi koliki je budžet i da od toga napravim momčad. Visinu novca koji se mogao potrošiti uvijek je određivao Upravni odbor. Ja nisam pregovarao, ja sam sve igrače selektirao, agencije bi slale ugovore, a klub ih je potpisivao.”

  Upitan je Gjergja i kako se osjećao u sudnici?

  “Uvrijeđeno. U Zadru sam igrao 20 sezona gratis. Svi su dobili novac, stanove, a ja od KK Zadar ne mogu pokazati jednu šalicu. Sramotno je to što se dogodilo. O tome već pišu i talijanske novine. Što oni misle, da ću ja šutjeti? Svi ti veliki patrioti u klubu su zapravo obični ksenofobi.”

  Na kraju, odgovorio je tko bi trebao odgovarati za ono što se stavlja njemu na teret.

  “Košarkaški klub Zadar, a ne ja. Svi oni koji su bili tamo, svi predsjednici. Država je svoj porezni dug pretvorila u dionice kluba, da bi ih potom preko Ministarstva financija prenijela Gradu Zadru kao većinskom vlasniku. Prema tome, nitko nije oštećen.” – zaključuje Gjergja.

  Cijeli razgovor pročitajte OVDJE. 

   

  zadnje objave