Planinić se dogovorio s Maccabijem

Array

Maccabi već zadnjih nekoliko tjedana traži pojačanje pod košem. Prema pisanju medija se lako dalo prepoznati kako su njihovi ciljevi pri kupnji upravo centri iz regionalne lige, Darko Planinić iz Širokog te Aron Baynes iz Olimpije.

Maccabi je već ljetos zapazio Planinića i tada su bili već neki pregovori između tri strane, uprave Širokog, Planinića i uprave kluba iz Tel Aviva. Nisu se nikako mogli dogovoriti oko visine odštete. Iako se ljetos nisu mogli dogovoriti, Maccabi se nije olako predavao i u par navrata ljudi iz Izraela su osobno dolazili na utakmice na Pecaru kako bi svjedočili Planinićevim odličnim igrama. Navodno su bili na utakmici Široki – Krka kada je Planinić ostvario double-double učinak, 20 koševa i 10 skokova.

Maccabi se opet dogovarao s čelnicima kluba na Pecari, ali odštetni zahtjev je narastao na 400.000 eura, naravo zbog Planinićevih odličnih igara. Maccabi se zato okrenuo svojoj drugoj želji, Aronu Baynesu iz Olimpije. Navodno su poslali ponudu u iznosu 75.000 eura upravi Olimpije za njegovu kupnju. Čelnici Olimpije su bili razočarani tom ponudom, te su kazali da je ponuda presmiješna kako bi je uopće razmatrali.

Iz izvora bliskih klubu saznajemo kako su se tri strane napokon dogovorile. Široki je spustio letvicu za kupnju svog najboljeg igrača i ona sada iznosi 300.000 eura. Maccabi je pristao na tu ponudu i pred potpisom su s Planinićem.

Planinić je za naš portal potvrdio informaciju da su skoro svi detalji oko prelaska u Maccabi dogovoreni.

Related Articles