Počele pripreme ženske reprezentacije

Array

Početak priprema za Europsko prvenstvo u Francuskoj Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija počela je odrađivati u Slavonskom Brodu u Sportskoj dvorani Vijuš.

Prije prvog treninga u prostorijama kluba Đuro Đaković održana je tiskovna konferencija na kojoj se izbornik Hrvatske reprezentacije Stipe Bralić rekao: „U Sportskoj dvorani Vijuš imamo odlične uvjete za rad, zato rado dolazimo ovdje. Od Europskog prvenstva očekujemo prolazak u drugi krug natjecanja, a cilj će nam biti osvajanje najmanje 5. mjesta i plasman na Svjetsko prvenstvo koje se 2014. godine igra u Turskoj. Nismo u kompletnom sastavu, Ana Lelas će nam se pridružiti naknadno”.

U Slavonskom Brodu će se raditi do 16. svibnja a nakon toga se ide u Dubrovnik, gdje se stoji također tjedan dana. Nakon Dubrovnika naše reprezentativke idu u Ivanić Grad gdje će boraviti pet dana i odigrati prve dvije pripremne utakmice protiv Nizozemki.

Tada cure dobivaju dva slobodna dana a 29. svibnja se ponovno okupljaju i odlaze na turnir u Španjolsku na kojem će uz našu reprezentaciju i domaćine turnira nastupati i Turska te Nizozemska.

02. lipnja slijedi povratak sa turnira i ide se odmah u Selce na pet dana gdje će se odigrati i dvije pripremne utakmice protiv reprezentacije Crne Gore.

07. lipnja se ide u Mađarski Kormed gdje će se odigrati još dvije pripremne utakmice. Povratak iz Mađarske se očekuje 10. lipnja kad cure idu na završne trodnevne pripreme u Đurđevac, a 13. lipnja slijedi putovanje u Francuski Trelaze na Europsko prvenstvo koje počinje 15. lipnja.

Related Articles