Joventut u finalu juniorske Eurolige pregazio Barcelonu

Niti jedna momčad u povijesti natjecanja Nike International Junior Tournamenta (NIJT) nije bila toliko dominantna kao što je to bio Joventut iz Badalone u ova četiri dana.

Badalonci su u skupini pobijedili prošlogodišnjeg prvaka Lietuvos Rytas iz Vilniusa, Crvenu zvezdu i reprezentaciju Kine, a u finalu su posramili Barcelonu za koju je ipak igrao Mario Hezonja. Juventut je na poluvremenu imao +17, nakon 30 minuta +33, a u posljednjih deset minuta je Barcelona smanjila na samo 23 razlike. Konačni rezultat je bio 82:59 za Joventut.

Alberto Abalde predvodio je pobjedničku ekipu s 18 poena i 9 skokova, Agustí Sans je ubacio 14, Jose Nogues je zabio 13, a Marc Bauza 10. Barcelona je predvodio Marc Garcia s 18 koševa te Adria Cantenys 14 uz 7 skokova. Naš Hezonja, čiji nastup je bio upitan zbog ozljede, je imao skroman učinak. Za 21 minutu na parketu postigao je 6 poena.

Spomenimo odličan nastup sarajevskih Sparsa koji su upisali dvije pobjede, a plasman u finale juniorske Eurolige odnio im je poraz u završnici protiv Barcelone.